Pääkirjoitus: Suomen Pi­sa-tu­lok­set ovat las­ke­neet jo lähes koko 2000-lu­vun ajan – häm­mäs­tyt­tä­vin­tä il­miös­sä on se, ettei kor­jaus­lii­ket­tä ole on­nis­tut­tu te­ke­mään

Katso kuvat: Näin lap­pi­lai­set edus­ti­vat Pre­si­den­tin­lin­nas­sa

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ja sitten vaa­li­lu­pauk­sia lu­nas­ta­maan

Aluevaalit on käyty ja valituksi tulleita on syytä onnitella. Voidaan sanoa, että vaalit olivat demokraattiset, mutta valituilla ei ole kansan enemmistön tukea päätöksilleen, koska yli puolet äänioikeutetuista jätti äänestämättä. Demokraattinen päätöksentekopohja perustuu uudella aluevaltuustolla kansan vähemmistöön, mikä voi vaikeuttaa päätöksentekoa.

Miksi näin kävi? Jos tiedotusvälineitä katsoo, keskeisimmäksi nousee, ettei kansa usko sote-uudistukseen. Sen pelätään vain lisäävän hallintoa eli byrokratiaa ja vähentävän palveluja. Muita syitä on, ettei luoteta päättäjiin tai päätös ei vastaa kansan etua. Tämä osoittaa, ettei tiedotuksen taso ei ole ollut sillä tasolla kuin se näin laajassa uudistuksessa tulisi olla. Kansalta, joka uudistuksen maksaa, olisi joskus hyvä kysyä, millaista uudistusta se haluaa.

Meillä saattaa olla luottamushenkilöitä, jotka pitävät sanan- ja mielipiteenvapautta pilkkanaan. Tämä tuli mieleen, kun katsoin Rovaniemen kaupunginvaltuuston istuntoa (24.1.).

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.