tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

vaalikone: Lapin Kansan vaa­li­ko­ne on nyt auki – Löydä it­sel­le­si sopiva ehdokas

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Ivalon kou­lu­kes­kuk­seen tehtiin uusi kou­lu-uh­kaus – ta­pah­tu­nees­ta jär­jes­te­tään illalla tie­do­tus­ti­lai­suus op­pi­lai­den huol­ta­jil­le

Ivalon koulu- ja kulttuurikeskus Kaarre
Kuva: Sanna-Kaisa Kanerva

Inarin kunnassa sijaitsevaan Ivalon koulukeskus Kaarteeseen torstaina kohdistunut koulu-uhkaustilanne on ohi, Inarin kunta tiedottaa.

Koulu-uhkaus tehtiin keskiviikkona noin kello 18 aikaan sähköpostilla. Uhkaus tuli poliisin tietoon torstaiaamuna kello 9. Poliisi oli torstaina paikalla koulukeskuksessa selvittämässä asiaa.

Poliisin saapumisen koulukeskukseen vahvisti torstaiaamuna Lapin Kansalle ensin Inarin sivistystoimenjohtaja Ilkka Korhonen. Poliisi tiedotti asiasta puoli yhdentoista aikaan aamupäivällä.

Oppilaat määrättiin pysymään luokissa ja vanhemmille lähti tilanteesta Wilma-viestiä.

Koulualue oli eristettynä, mutta tilanne purettiin iltapäivällä. Kunnan tiedotteessa kerrotaan, että huoltajille järjestetään torstaina tiedotustilaisuus aiheesta. Paikalla ovat myös kriisiryhmä ja poliisi.

– Koulu-uhkatapauksissa poliisin pitää selvittää asia perin pohjin, vaikka uhkaus olisi mitä ilmeisemmin vailla todellista vaaraa. Poliisi ja kriisiryhmä ovat yhdessä kouluhenkilöstön kanssa pitäneet oppilaille keskustelutilaisuuden tapahtuneesta tänään koululla, tiedotteessa kerrotaan.

Kunnan verkkosivuilla kerrotaan, että koulu alkaa perjantaina lukujärjestyksen mukaiseen aikaan. Kriisiryhmä on tavattavissa koululla päivän aikana.

– Kouluun on edelleen turvallista tulla. Tällä viikolla suoritetut toimenpiteet ovat olleet varotoimenpiteitä oppilaiden koulunkäynnin turvaamiseksi, tiedotteessa kerrotaan.

Tiistaina koulunkäynti keskeytyi tunneiksi kouluun sosiaalisessa mediassa tehdyn uhkauksen vuoksi. Uhkauksen tekijöiksi epäillään kahta alle 15-vuotiasta koulun oppilasta.