Mainos

Itkua vai iloa – Miltä tu­le­vai­suu­den työ näyttää kun­nis­sam­me?

Valtakunnalliset muutokset ovat ravisuttaneet Lapinkin kunta-alaa. Samalla myös totutut roolit ja perinteiset toiminnantavat ovat kohdanneet muutoksen, ja uusia yhteisiä haasteita on selvitettävänä. Jatkuvan muutoksen pyörteessä tiimihengen ja yhteistyötaitojen merkitys korostuu. Mutta, miksi Lapissa on kiinnitetty huomio työhyvinvointiin? Mitkä asiat korostuvat seuraavina vuosina kunta-alalla työhyvinvoinnin saralla?

-

Kuuntele Itkua vai iloa – työskentely tulevaisuuden kunta-alalla -podcastin viimeinen jakso alta:

Lapin kunnissa on panostettu viime vuosina työhyvinvointiin tärkeänä osana alueemme veto- ja pitovoimaa. Valtakunnallisiin ongelmiin etsitään meillä ratkaisuja etunojassa – erityisesti yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoihin keskittyvää laajaa työhyvinvoinnin kehittämistyötä tehdään Lapissa ensimmäisenä maakuntana Suomessa. Mutta miltä tulevaisuuden työ näyttää kunta-alalla?

Kilpailu asukkaista ja osaajista piirtää suuntaviivoja tulevaisuuteen. Tämä haastaa samanaikaisesti vahvistamaan yhteistyötä toisten kuntien kanssa rajallisten resurssien säästämiseksi sekä etsimään oman kunnan erikoistumisen kohteita, joihin panostetaan ja joilla erotutaan toisista. Miten rakennamme vastavuoroista luottamusta ja vahvistamme tiimihenkeä niin kuntien sisällä kuin koko maakunnassamme?

Tervetuloa podcast-sarjamme viimeiseen jaksoon kuuntelemaan Lapin kuntatyön tulevaisuudesta ja siitä mitä hankkeesta jää elämään. Lapin liiton viestintäpäällikkö Jenni Lintula haastattelee teemasta Tekijöiden Lappi -hankkeen Marianne Kuismaa ja Henna Kymäläistä.

Lapin liitto