Kunniamerkit: Katso lista Lappiin myön­ne­tyis­tä it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­keis­tä

Pääkirjoitus: Hal­li­tuk­sen on lei­kat­ta­va lisää, jos se aikoo pysyä ta­voit­teis­saan

Luppo: Arto Köngäs on kip­san­nut lap­pi­lais­ten raajoja yli 30 vuotta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

IS: Vakava on­net­to­muus Rukan las­ket­te­lu­rin­tees­sä kes­ki­viik­ko­il­ta­na – syök­sy­las­ki­ja törmäsi lu­mi­lau­tai­li­jaan

Keskiviikkoiltana noin puoli seitsemän aikaan Rukan laskettelurinteessä Kuusamossa sattui vakava rinneonnettomuus, kertoo Ilta-Sanomat. 

Ilta-Sanomien tietojen mukaan kovaa vauhtia laskenut syöksylaskija törmäsi rinteessä paikallaan olleeseen lumilautailijaan takaapäin. Lumilautailija loukkaantui tilanteessa erittäin vaikeasti ja on tällä hetkellä hoidossa Oulun yliopistollisessa sairaalassa.

Myös epäilty päällelaskija loukkaantui törmäyksessä, tosin lumilautailijaa lievemmin. Hänet kuljetettiin jatkohoitoon Kuusamon terveyskeskukseen.

IS:n mukaan Rukalta on tehty ilmoitus tapahtuneesta poliisille sekä  turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesille, joka valvoo muun muassa myös laskettelurinteiden asiakasturvallisuutta.

IS:n haastatteleman Rukan paikallisjohtaja Matti Parviaisen mukaan näin vakavat onnettomuudet eivät ole yleisiä Rukalla.

–  Suurin osa loukkaantumisista on laskettelijan itse aiheuttamia eli kaatumisista aiheutuneita nilkka-, polvi- ja käsivammoja, hän kertoo lehdelle