Pääkirjoitus: Työ­pe­räis­tä maa­han­muut­toa tar­vi­taan lisää, ja sen vas­tus­ta­mi­nen on vaa­ral­lis­ta po­pu­lis­mia

Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Jääkiekko: Ro­Ki-maa­li­vah­ti Cody Porter lai­nal­le Tap­pa­raan

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

IS: Sy­dän­koh­tauk­ses­ta toipuva Petteri Orpo vä­läyt­tää hal­li­tus­yh­teis­työ­tä pe­rus­suo­ma­lais­ten kanssa

Kuvassa Petteri Orpo kesäkuun 13. vaalisunnuntaina. Seuraavana keskiviikkona hän sai sydäninfarktin.
Kuvassa Petteri Orpo kesäkuun 13. vaalisunnuntaina. Seuraavana keskiviikkona hän sai sydäninfarktin.
Kuva: MAURI RATILAINEN

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sai sydänkohtauksen muutama päivä kesäkuussa pidettyjen kuntavaalien jälkeen. .

Orpo kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa, että hänelle tehtiin pallolaajennus Meilahden sairaalassa. Hän on toipunut sen jälkeen mökillä Puolangalla.

Orpo kertoo tehneensä toipumisaikanaan mökkihommia. Hän on päässyt jo myös esimerkiksi juoksulenkille.

Kokoomus-johtaja puhuu IS:n haastattelussa myös politiikasta. Hän väläyttää mahdollista yhteistyötä perussuomalaisten kanssa seuraavien eduskuntavaalien jälkeen. Vaalit pidetään vuonna 2023.

– Minusta yhteistyö on mahdollista. Helppoa se ei kuitenkaan olisi. Se vaatii, että löytyy luottamus ja yhteinen ohjelma.

Juha Sipilän (kesk.) hallituskauden aikana perussuomalaisten johtoon nousi Jussi Halla-aho ja puolue hajosi kahtia. Tuolloin Halla-ahon perussuomalaiset ei kelvannut Orpon kokoomukselle hallituskaveriksi. Nyt ääni kellossa on toinen.

– Kyllä minusta porvarikortti pitää olla välttämättä. Sen on oltava, koska se edustaa kansalaisten enemmistön näkemystä. Meillä on perinteisesti ajatellen nytkin eduskunnassa 123 edustajan porvarienemmistö.