Tähtijuttu: Kan­sal­lis­puis­to kas­vat­ti Sal­la­tun­tu­rin ve­to­voi­maa

Linnan juhlat: Saitko kutsun Linnan juh­liin? Il­mi­an­na itsesi tai tut­ta­va­si Lapin Kansan toi­mi­tuk­sel­le

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Mainos Black Friday -tarjouksena Lapin Kansa Digi 3 kk 1 kk hinnalla! Tilaa tästä.

IS: Nor­we­gian ki­ris­tää sään­tö­jään kä­si­mat­ka­ta­va­rois­ta – jat­kos­sa edul­li­sim­paan lip­pu­tyyp­piin kuuluu vain yksi kä­si­mat­ka­ta­va­ra

Norwegian tiukentaa käsimatkatavaroiden ehtojaan.
Norwegian tiukentaa käsimatkatavaroiden ehtojaan.
Kuva: Anssi Jokiranta

Ilta-Sanomien mukaan Norwegian on kiristämässä käytäntöjään käsimatkatavaroiden suhteen edullisimman lipputyypin matkustajilta.

Normaalisti Norwegianin halvimman lipputyypin matkustaja on saanut ottaa lennolle sekä matkatavarahyllylle sijoitettavan että edessä olevan istuimen alle sujautettavan käsimatkatavaran. Jatkossa budjettimatkaaja saa kuitenkin ottaa matkustamoon vain yhden käsimatkavaran, jonka täytyy mahtua edessä olevan istuimen alle.

Norwegian perii matkatavarahyllylle sijoitettavasta käsimatkatavarasta lisämaksun. Isommat käsimatkatavarat kuuluvat automaattisesti kalliimpiin lipputyyppeihin.

Norwegianin tiedotuksesta vastaava Tarja Valde-Brown viestittää Ilta-Sanomille, että yhtiö haluaa varmistaa, että asiakkaat voivat matkustaa miellyttävästi ja stressittömästi.

– Osana uutta käytäntöä olemme myös nostaneet edessä olevan istuimen alle sijoitettavan käsimatkatavaran kokoa, nostaneet kirjattavan matkatavaran painon 23 kiloon ja nostaneet Flex- ja Premium-lippujen käsimatkatavaroiden yhteispainon 10 kilosta 15 kiloon, Valde-Brown kertoo IS:lle sähköpostitse.

Norwegianin tavoitteena on saattaa muutos voimaan lähiaikoina. IS:n mukaan asiakkaille tiedotetaan asiasta ennakkoon. Uusi käytäntö ei vaikuta lippuihin, jotka on ostettu ennen käytännön voimaantuloa.