“I­loit­sen al­ku­ke­sän sävyjen run­sau­des­ta” - Marjo Hyt­ti­sen Ve­si­pi­sa­roi­ta on erään­lai­nen sarja mai­se­ma­ko­ke­muk­sia.

Marjo Hyttinen viihtyy pohjoisessa.
Marjo Hyttinen viihtyy pohjoisessa.

Estradilla-juttusarjassa merilappilaiset taiteilijat ja taiteen harrastajat avaavat elämäänsä lauseita täydentämällä. Haluatko mukaan juttusarjaan? Ota yhteys toimitus@lounaislappi.fi tai 050 4170402 (soita tai lähetä Whatsappia).


Tavallisesti päiväni aikana... katson useita kertoja näitä samoja näkymiä ja nämä maisemat saavat minut pohtimaan arjen ja elämän syvällisempiä tasoja.

Kotimatkalla... ylitän useasti laajan pauhaavan joen joka kuohuu ja velloo Lapin talvea pois päin. Tämä Kemijoki on Suomen komein ja se virtaa loputonta energiaa ja virta tuo mukanaan aina uusia ajatuksia.

Ilahduin... saman reitin taivaan ja veden heijastusten lukuisista sävyjen variaatioista. Parhaillaan iloitsen keltaisen ja alkukesän lukuisten eri vihreiden sävyjen runsaudesta.

Olen onnellinen... kun voin elää tätä alkukesän hetkeä, jossa kaikki on vielä loputtomasti mahdollista.

Illalla nukkumaan mennessä... jaksan edelleen nauttia takapihan puiden ja vihreiden muotojen runsaudesta sekä valosta, joka jatkuu ja on. Tämän paikan henki on sydämessä.

Läheiseni... ovat minulle osa sitä.

Ystäväni... ovat minulle arjen hetkien henkikumppaneita.

Perheeni... on minulle se rakkain ja tärkein osa elämää.

Viihdyn...  pohjoisessa juuri näiden kaikkien elämässä olevien asioiden vuoksi. Pohjoinen ulottuvuus ja luonto vaikuttavat vahvasti taiteelliseen tekemiseeni ja ilmaisuuni. Tämän hetkisen Vesipisaroita-näyttelyn teokset ovat valmistuneet covid -19 kevään aikana. Näyttely on eräänlainen sarja maisemakokemuksia, joissa esitän niitä tuntemuksia, joita luonto ja maisema minussa herättävät. Teokset ovat syntyneet hitaasti, luonnostelematta, yksi työvaihe kerrallaan. Olen nauttinut värien jättämästä jäljestä ja jälkien rytmistä. Olen etsinyt, kerännyt ja muistellut. Olen tunnustellut veden liikettä ja kuunnellut sen kohinaa. Olen toistanut vesipisaroiden ropinaa. Kiitollisena siitä, että saan ilmaista itseäni taiteen keinoin, vapaasti ilman rajoituksia.

Estradilla

Marjo Hyttinen

Syntynyt: 1966 Kemi

Asunut: Keminmaa 1994 lähtien

Työhuone: Kemi 1993 lähtien, nykyinen työhuone Lapintie 7

Ammatti: Kuvataiteilija / kuvataidepedagogi

Perhe: Puoliso Pepe Pitko, poika Niilo Pitko

Tällä hetkellä ajankohtainen: Vesipisaroita näyttely 2.-27.6. Galleria Taidekamari, Keskikatu 26 Tornio.

Galleria sijaitsee Åströmin kartanon pihapiirissä.

Avoinna ti – pe klo 12-17 ja la klo 11-15.

Näyttely päättyy lauantaina 27.6. Myös näyttelyn päätöspäivänä taiteilija on paikalla klo 11-15.

Covid -19 aikana näyttelyssä on voimassa terveyssuositukset, joita galleria noudattaa.