Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Kolumni: Mikä on metsä?

Pääkirjoitus: Työ­pe­räis­tä maa­han­muut­toa tar­vi­taan lisää, ja sen vas­tus­ta­mi­nen on vaa­ral­lis­ta po­pu­lis­mia

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Il­mi­an­to­ka­na­va vai häi­rin­tä­kei­no?

Hallitus antoi eduskunnalle esityksen 19.9.2022 koskien ns. ilmoituskanavaa.

Pääsääntöisesti vähintään 50 työntekijää työllistävillä yksityisen ja julkisen sektorin organisaatioilla on oltava sisäinen ilmoituskanava, jonne ilmoitukset ensisijaisesti tehdään. Yksityisen sektorin osalta sisäinen ilmoituskanava on otettava käyttöön viimeistään 17.12.2023. Muiden organisaatioiden osalta kanava on oltava käytössä 3 kuukauden sisällä lain voimaantulosta.

Direktiivi edellyttää , että ilmoitus väärinkäytöksistä tulee voida tehdä turvallisesti ja henkilöllisyys ilmoittajan osalta tulee suojata. Ilmoituksen tekemisen johdosta tehtävät vastatoimet ilmoittajaa kohtaan kielletään. Mikäli vastatoimenpiteisiin ryhdytään, voi siitä seurata velvollisuus hyvityksen maksamiseen ilmoittajalle eli vahingonkorvausvastuu.

Puolustusvoimat kokeili laillisuuskanavaa puolen vuoden vuoden ajan ja totesi, ettei kanava sovi puolustusvoimien kulttuuriin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.