Pian kylmenee: Lapissa voi olla ensi vii­kol­la pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

kolumni: Miksi työ ei löydä te­ki­jää, eikä tekijä työtä?

Tilaajille

Il­mas­ton­muu­tos­voi­ma jakoi rahaa nuorten il­mas­to­teoil­le – tor­nio­lai­nen Eino Haase to­teut­taa ra­dio­do­ku­ment­ti­sar­jan

Nuorten ilmastohanke  on myöntänyt lisää rahoitusta. Kaksi rahoitusta saanutta projektia sijoittuvat Lappiin.

Torniolaisen Eino Haasen radiodokumenttisarja sai rahoitusta 900 euroa. Inari Jomppanen Turvejärveltä Inarista sai puolestaan 500 euroa lähiruokatapahtuman järjestämiseen.

Muut hankkeen toisella kierroksella rahoitetut ilmastoteot tapahtuvat Helsingissä, Keuruulla, Ikaalisissa, Juuassa ja Salossa.

Eino Haasen, 18, radiodokumenttisarjassa esitellään Lapissa asuvien arjen tekoja ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Sen tavoitteena on antaa uusia näkökulmia ja esitellä kestävämpien elämäntapojen tuomaa iloa.

– On arvokasta, että nuoria tuetaan tarttumaan toimeen ja toteuttamaan konkreettisia projekteja sekä tekoja ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Ilmastonmuutoksen torjuminen on haaste, mutta samalla huikea tilaisuus rakentaa kestävämpi yhteiskunta luovuutta ja mielikuvitusta säästelemättä, Haase sanoo.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi