IL: Katrina vuok­ra­si per­heel­leen mökin ju­han­nuk­sek­si tor­nio­lai­sel­ta mie­hel­tä –karu totuus pal­jas­tui, kun mies ei enää vas­tan­nut pu­he­lui­hin

Poliisin mukaan miehen historiassa on useita vastaavia mökkihuijauksia.
Poliisin mukaan miehen historiassa on useita vastaavia mökkihuijauksia.
Kuva: Tuukka Nerg

Vaasalainen Katrina Kallio halusi vuokrata perheelleen mökin juhannukseksi, mutta joutuikin nettihuijauksen uhriksi, uutisoi Iltalehti.

Kallio löysi Tori.fi-sivustolta mökin, joka löytyi Google Mapsista osoitteella, hän sai reittiohjeet, tiedot avaimesta ja kuviakin.

Kallio maksoi mökistä varaussumman, 180 euroa vuokraajan tilille.

Puhelin kiinni

Kesäkuun alussa vuokraaja lähestyi Kalliota ja kertoi, että mökkiä tullaan vuokaraamaan yrityksenä. Sen vuoksi vuokraaja pyysi vuokran loppusummaa yksityiselle tilille. Kallio maksoi, sillä vuokraaja tarjoutui myös antamaan alennusta mökistä.

Maksun jälkeen vuokraaja kertoi lähtevänsä työmatkalle ja olevansa heikosti tavoitettavissa. Kallion epäilykset heräsivät.

Lopulta mies sulki puhelimen.

Kymmeniä huijauksia

Kallio soitti poliisilaitokselle. Poliisi pyysi tilinumerot, joihin hän oli maksanut mökkivuokran. Ilmeni, että kaiken taustalla oli 44-vuotias torniolaismies, jolla on useita mökkivuokraukseen liittyviä petosrikoksia taustallaan.

Tiedot Iltalehdelle vahvistaa Lapin poliisilaitokselta rikoskomisario Kati-Susanna Lukkarinen.

Poliisin mukaan petoksista epäilty mies on saanut huijauksillaan tuhansia euroja. Huijauksia on kymmeniä.

Kallio on tehnyt rikosilmoituksen asiastaan.