Matkailu: Vaa­ral­li­siin paik­koi­hin py­sä­köi­dyt tu­ris­ti­bus­sit ja vuok­ra-au­tot kuu­men­ta­vat tun­tei­ta Ro­va­nie­mel­lä, poliisi vetoaa kul­jet­ta­jien vas­tuu­seen

SVT: Kii­ru­nas­sa et­si­tään ka­don­nut­ta kelk­kai­li­jaa

lumivyöry: NRK: Nuori nor­ja­lais­mies kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ikä­ih­mis­ten seu­ra­lais­pal­ve­lu­han­ke jätti jäl­keen­sä tyy­ty­väi­siä osal­lis­tu­jia Pel­los­sa – kokeilu kui­ten­kin päät­tyi, ja nyt kunta kan­nus­taa omaisia os­ta­maan pal­ve­lu­ja

Pellon kunta osti puolen vuoden ajan seuraa viidelle ikäihmisille.

Pellon kunnan puolen vuoden kokeilu ostaa ikäihmisille seuraa on päättynyt. Loppukyselyn mukaan kaikki osallistuneet olivat kokeiluun erittäin tyytyväisiä.

Kunnan mukaan hankkeeseen osallistuneiden ikäihmisten henkinen hyvinvointi on lisääntynyt ja esimerkiksi yksinäisyydessä helposti heikentyvä puhetaito on parantunut.

Kyse on helsinkiläisen Seurana-yrityksen palvelusta, jota kautta Pellon kunta osti seuraa viidelle ikäihmiselle puolen vuoden ajan.

Kunta valitsi projektiin viisi eri ikäistä ja erilaisessa elämäntilanteessa oleva ikäihmistä. Yhteistä oli, että heidän kohdallaan arveltiin, että säännöllinen ja läsnä oleva seura ja yhteinen mukava tekeminen tuo arkeen iloa ja parempaa toimintakykyä.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita