Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Ikä­ih­mis­ten seu­ra­lais­pal­ve­lu­han­ke jätti jäl­keen­sä tyy­ty­väi­siä osal­lis­tu­jia Pel­los­sa – kokeilu kui­ten­kin päät­tyi, ja nyt kunta kan­nus­taa omaisia os­ta­maan pal­ve­lu­ja

Pellon kunta osti puolen vuoden ajan seuraa viidelle ikäihmisille.

Pellon kunnan puolen vuoden kokeilu ostaa ikäihmisille seuraa on päättynyt. Loppukyselyn mukaan kaikki osallistuneet olivat kokeiluun erittäin tyytyväisiä.

Kunnan mukaan hankkeeseen osallistuneiden ikäihmisten henkinen hyvinvointi on lisääntynyt ja esimerkiksi yksinäisyydessä helposti heikentyvä puhetaito on parantunut.

Kyse on helsinkiläisen Seurana-yrityksen palvelusta, jota kautta Pellon kunta osti seuraa viidelle ikäihmiselle puolen vuoden ajan.

Kunta valitsi projektiin viisi eri ikäistä ja erilaisessa elämäntilanteessa oleva ikäihmistä. Yhteistä oli, että heidän kohdallaan arveltiin, että säännöllinen ja läsnä oleva seura ja yhteinen mukava tekeminen tuo arkeen iloa ja parempaa toimintakykyä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.