Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 8. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: Kuo­hun­ta on takana, kuu­le­mi­set voivat alkaa – Uusi ko­mis­saa­ri: ha­luam­me kuulla myös saa­me­lais­ten voi­ma­va­rois­ta

Kolumni: Kun ju­nio­ri­val­men­ta­ja puuttui ra­sis­ti­seen ni­mit­te­lyyn, hän sai kolmen ottelun toi­min­ta­kiel­lon ja seura sakot

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ikä­ih­mi­sel­le asunto läheltä pal­ve­lui­ta

Niskan Samuli avasi keskustelun (LK 17.11.) eri ikäisten ihmisten asumistarpeesta. Minulle se tuli kuin tilauksesta, koska minulla on tilanne niin sanotusti päällä.

Liikuntakykyni alkoi heiketä vuosia sitten. 82-vuotissyntymäpäivien jälkeisenä päivänä lääkäri kätteli jalkaani ja ilmoitti, että liikut alkaa olla kohta kiinni. Kylmät jalat enteilevät isoja ongelmia.

Kesän mittaan pähkäiltiin, ja vanhassa omakotitalossa asuminen näytti  jatkossa mahdottomalta, vaikka kaupunki on näköpiirissä ja palveluja löytyy parin kilometrin säteeltä. Omin jaloin sinne ei pääse, ja kipulääkityksien takia ajokielto on päällä. Talosta on vastamäkeä melkein joka suuntaan, joten raihnainen sydän herjailee kulkua.

Asunnon vaihtohan siinä kehittyi. Keskustan osakkeesta on pari sataa metriä tasamaata kaikkiin tarvittaviin palveluihin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.