Lapin Kansa live: Arctic Volley kohtaa lii­gas­sa Jy­my­Vol­leyn – katso huip­pu­len­to­pal­loa suorana kello 18.30

Pääkirjoitus: Hal­li­tuk­sen on lei­kat­ta­va lisää, jos se aikoo pysyä ta­voit­teis­saan

Yritykset: Iissä si­jait­see eri­koi­nen ki­vi­jal­ka­kaup­pa, joka tun­ne­taan ete­läs­sä asti – Yrit­tä­jä­si­sa­ruk­sil­la on edel­leen myyn­nis­sä 10 000 VHS-ka­set­tia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Hy­vin­voin­ti­alueen omat tilat jär­ke­vään käyt­töön – hal­lin­to voi siirtyä tyh­je­ne­vään Muu­ro­lan sai­raa­laan

Aluevaltuutettu Ilkka-Petri Välitalo kirjoittaa (LK 19.11.) Muurolan sairaalan tilojen muuttamisesta palveluasumisen käyttöön.

Olemme edeltävän vuoden aikana selvittäneet asiaa Rovaniemen hyvinvointilautakunnassa. Muurolan sairaalan tilojen muuttaminen nykyaikaisen palveluasumisen tiloiksi edellyttää mittavia märkätilasaneerauksia. Tällä hetkellä potilashuoneissa ei ole omia wc-tiloja, jotka nykyisin palveluasumisessa vaaditaan huonekohtaisesti. Tarvittavat muutostyöt lienevät kohtuuttoman kalliit, etenkin huomioiden jo nykyiset hyvinvointialueen investoinnit.

Palveluasumisen niukkuudessa ei ole kyse niinkään sopivien tilojen puutteesta, vaan siitä, että tarvittavaa työvoimaa ei ole riittävästi saatavilla. Tälläkin hetkellä Rovaniemen kaupungilla on täyttämättä useita lähihoitajan vakansseja palveluasumisessa.

Olen itsekin sitä mieltä, että Muurolan sairaala on kauniilla paikalla ja sen potentiaali tulisi hyödyntää. Näkisin, että rakennuksessa voisi jatkossa toimia Lapin hyvinvointialueen hallinnon ja kehittämisen toimitilat, jolloin Porokadun kiinteistö vapautuisi sairaalakoulun ja psykiatrian poliklinikoiden käyttöön.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita