kolumni: Päät­tää­kö kau­pun­ki vai mat­kai­lu­bis­nes siitä, montako ho­tel­lia Ro­va­nie­men kes­kus­taan mahtuu?

pääkirjoitus: Lapin vä­ki­lu­ku laskee yhä, mutta net­to­muut­to kääntyi po­si­tii­vi­sek­si maa­han­muu­ton an­sios­ta – ve­to­voi­ma on edel­leen maa­kun­tam­me vahvin valtti

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Hy­vin­voin­ti­alue jaetaan enin­tään kuuteen pal­ve­lu­aluee­seen – kul­le­kin maan­tie­teel­li­sel­le alueel­le tulisi neljä vas­tuu­yk­sik­köä

Lapin hyvinvointialueelle on tulossa enintään kuusi maantieteellistä palvelualuetta.

Keskiviikkona kokoontunut aluehallitus päätti, että kukin palvelualue muodostuisi useammasta kunnasta. Palvelualueille ei määritellä keskuskuntaa eikä aluejaolla linjata eri palvelujen sijaintia. Palvelualueet ovat aluehallituksen mukaan tapa organisoida hyvinvointialuetta ja erityisesti johtamista.

– Johtamisen näkökulmasta koko Lappi on maantieteellisenä alueena liian suuri ja yksittäinen kunta taas liian pieni. Palvelualueisiin on päädytty useilla hyvinvointialueilla, muun muassa Varsinais-Suomessa sekä maantieteellisesti laajalla Pohjois-Pohjanmaalla, vt. hyvinvointialuejohtaja Jari Jokela toteaa tiedotteessa.

Aluehallitus tekee lopullisen päätöksen palvelualueiden lukumäärästä ja maantieteellisestä muodostumisesta kesäkuun aikana.

Johtamisen näkökulmasta koko Lappi on maantieteellisenä alueena liian suuri ja yksittäinen kunta taas liian pieni, kommentoi vt. hyvinvointijohtaja Jari Jokela palvelualuejakoa.
Johtamisen näkökulmasta koko Lappi on maantieteellisenä alueena liian suuri ja yksittäinen kunta taas liian pieni, kommentoi vt.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.