pääkirjoitus: Po­la­ri­can ri­kos­epäi­ly kertoo mar­ja­lain toi­mi­vuu­den lisäksi siitä, ettei mar­ja­bis­nek­ses­sä hy­väk­sy­tä enää edes har­maal­la vyö­hyk­keel­lä ope­roin­tia

kolumni: Puo­lus­tai­si­ko­han pu­ti­nis­ti maa­tam­me?

Lapin kansan hirvilaskuri: Ter­vo­las­sa runsas vii­den­nes luvista on jo käy­tet­ty, isot sonnit jä­tet­tiin al­ku­kau­des­ta rau­haan: "Meillä oli naa­pu­ri­so­pi­mus"

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Hy­vä­us­koi­suu­des­ta mak­se­taan nyt

Fortumin harjoittama sijoitustoiminta Venäjällä on herättänyt pitkään keskustelua. Idean kärkenä on ollut entinen toimitusjohtaja Mikael Lilius sekä sittemmin edesmennyt, Imatran voimasta aikoinaan siirtynyt Tapio Kuula, jotka on palkittu Suomen valtion toimesta monin eri tavoin. Entinen Fortumin hallituksen puheenjohtaja Sari Baldauf (2011-18) on kiilannut heitä muun muassa siitä, että he ovat ”edistäneet voimakkaasti yhtiötä kasvattamalla Fortumin yhdeksi lähialueiden johtavaksi sähkö- ja lämpöyhtiöksi sekä menestyksekkääksi toimijaksi Venäjän nopeasti kasvavilla energiamarkkinoilla”.

Fortum on myynyt sähkönsiirtoliiketoimintansa viimeisen kymmenen vuoden aikana Suomesta, Ruotsista ja Norjasta netoten noin 10 miljardia euroa. Mihin rahat on viety? Missä Suomen päättäjät ovat yrittäneet tehdä? Tuskin mitään, koska asia on saanut tapahtua. Sipilän hallitus oli vallassa 2015–19, jolloin Fortum Distribution Ab:n kauppa Ruotsin yhtiöstään toteutui 6,6 miljardilla eurolla. 2013 ja 2014 Fortum myi Suomen ja Norjan verkkoliiketoimintansa.