Tulipalot: Ro­va­nie­men Kar­von­ran­nas­sa paloi oma­ko­ti­ta­lon sau­nas­sa – yksi savua hen­git­tä­nyt jat­ko­hoi­toon

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Hyl­kei­tä on voitava met­säs­tää

Näkökulma

Perämeren kansallispuisto sijaitsee Euroopan tärkeimmän lohijoen Tornionjoen edustalla. Vaikutusalue ulottuu Kemi-, Simo- ja Kalixjoen vaelluskalakantoihin. Selkämeren kansallispuistoon verrattuna Perämeren kansallispuisto on huomattavasti strategisemmalla paikalla. Silti puistossa on metsästys sallittu, myös harmaahylkeen. Perämerellä on harmaahylkeen lisäksi ylisuuri itämerennorppakanta.

Hylkeistä on tullut haittalajeja ja niiden kannat lisääntyvät noin kahdeksan prosenttia vuosittain. Hylkeet syövät kalat pyydyksistä ja niiden ympäriltä. Verkkokalastus on kesäisin mahdollista vain siulomalla jatkuvasti ja lappamalla verkot mereltä lähtiessä pois pyynnistä. Hylkeet syövät kalaa ja myös vaurioittavat kaloja (merilohissa todetut ihosairaudet).

Hylkeitä tulee saada vähentää, jolloin saamme vahvemmat kalakannat ja uhanalaiset meriharjus- ja meritaimenkannat elpyvät ja ammattikalastusta voidaan kannattavasti harjoittaa.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita