Hurjaa kaa­haus­ta eri puo­lil­la maata: ala­ikäi­nen ajoi Li­min­gas­sa 190 ki­lo­met­riä tun­nis­sa, vakavaa hur­jas­te­lua myös Lapissa

Poliisin valvonnassa jäi kiinni useita kuljettajia, jotka ajoivat ylinopeutta 80-90 kilometriä tunnissa.

Poliisin nopeusvalvonnassa jäi kiinni useita kuljettajia, jotka ajoivat hurjia ylinopeuksia. Kovimmat luvut tutkautti 17-vuotias.
Poliisin nopeusvalvonnassa jäi kiinni useita kuljettajia, jotka ajoivat hurjia ylinopeuksia. Kovimmat luvut tutkautti 17-vuotias.
Kuva: Kimmo Penttinen

Poliisin liikennevalvonnan haaviin on jäänyt eilisillan ja yön aikana hurjia ylinopeuksia ajaneita kuljettajia eri puolilla maata.

Suurin nopeus mitattiin lauantai-iltana Pohjois-Pohjanmaalla Limingassa, jossa kuljettajana oli alaikäinen henkilö. 17-vuotiaana poikkeusluvalla ajokortin saanut mies kaahasi enimmillään peräti 190 kilometriä tunnissa, kun alueella on sadan kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Poliisi epäilee kuljettajaa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, ja hän joutui luovuttamaan ajokorttinsa poliisille.

Joensuussa vauhtia oli melkein yhtä paljon. Siellä poliisi määräsi ajokieltoon 18-vuotiaan, joka ajoi moottoritiellä 185 kilometrin tuntinopeudella.

155 kilometriä tunnissa, rajoitus 60

Nokialla nopeusvalvonnan tutka mittasi nopeudeksi 165 kilometriä tunnissa, kun poliisipartiota vastaan tuli tamperelaismiehen kuljettama henkilöauto. Alueella on 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Ylöjärvellä henkilöautoilija kaahasi puolestaan 146 kilometriä tunnissa 80 kilometrin rajoitusalueella. Sastamalassa ylinopeuskuljettajalla oli nopeutta 135 kilometriä niin ikään kahdeksankympin alueella.

Oulun Haukiputaalla hurjaan ylinopeuteen äityi 23-vuotias moottoripyöräilijä. Hän ajoi 155 kilometriä tunnissa tietyöalueella, jossa on 60 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Vielä pohjoisempana, Kolarin ja Muonion välisellä valtatiellä, poliisi mittasi henkilöauton nopeudeksi 148 kilometriä tunnissa. Alueella on satasen nopeusrajoitus.

Poliisin mukaan hurjastelu oli erityisen vaarallista, koska alueella liikkuu runsaasti poroja.

Juttua korjattu 6.10. klo 11.12: Ylöjärvellä ajaneella nopeutta oli 146 km/h, ei 135 km/h. Lisätty kaahailu Sastamalassa.

Juttua päivitetty 6.10. klo 13.11: lisätty ylinopeustapaus Joensuusta.