Tulipalo: Oma­ko­ti­ta­lo kärsi pahoja vau­rioi­ta palossa Ra­nual­la - jäl­ki­sam­mu­tus­työt kes­tä­vät pit­käl­le iltaan

Pääkirjoitus: Ko­ti­mais­ta mar­ja-alaa ra­vis­tel­lut ri­kos­tut­kin­ta on valmis ja siirtyy nyt syy­te­har­kin­taan – mai­ne­hait­ta on jo varma, eikä sen kor­jaan­tu­mi­ses­ta ole takeita

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Huol­to­var­muus­kes­kus: kou­lu­lais­ten ko­ro­na­ko­ti­tes­tien jakelu kun­nil­le käyn­nis­tyy

Koululaisten koronakotitestien jakelu kunnille käynnistyy, kertoo Huoltovarmuuskeskus tiedotteessaan. Huoltovarmuuskeskus on tilannut sosiaali- ja terveysministeriön (STM) pyynnöstä koronan pikatestejä toimitettavaksi koululaisten käyttöön.

Tiedotteen mukaan jakojärjestyksessä otetaan huomioon muun muassa taudin ilmaantuvuus alueella. Myös oppilaiden talvilomien ajoittumiseen ja logistiikan tarkoituksenmukaiseen järjestelyyn kiinnitetään huomiota.

Huoltovarmuuskeskuksen mukaan testejä on saapunut maahan viikon mittaan ja lisää tulee koko ajan. Testit lähtevät suoraan lentokentältä ja toimitetaan kuntien ja kuntayhtymien ilmoittamiin pisteisiin.

Kuljetuksen ja testien vastaanottamisen kannalta haastavaa on, että lastin lämpötila ei saa laskea missään vaiheessa alle kolmen asteen.

Testejä lähtee tämän ja ensi viikon aikana Ahvenanmaalle sekä osaan Uudenmaan, Satakunnan, Kainuun, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan kuntia.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita