pääkirjoitus: Saa­me­lais­kä­rä­jät hy­väk­syi kiis­tel­lyn saa­me­lais­la­ki­esi­tyk­sen lähes yk­si­mie­li­ses­ti – vas­taa­vaa komp­ro­mis­si­ha­lua toi­voi­si löy­ty­vän edus­kun­nas­ta­kin

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Huh­ti­kuus­sa kun­ta­vaa­le­ja on vaikea jär­jes­tää ko­ro­na­tur­val­li­ses­ti ja niiden siir­tä­mi­nen olisi pe­rus­tel­tua

Toisin kuin hallitus torstaina asian esitti, Suomi ei sulkeudu täydellisesti senkään jälkeen, kun poikkeusolot ja niiden mahdollistamat uudet rajoitustoimet otetaan maaliskuussa käyttöön. Monissa Euroopan maissa rajoitukset ovat tiukempia.

Siitä huolimatta olemme kaukana normaalioloista. Kokoontumisia, liikkumista ja kontakteja vähennetään rajusti. Suomi on paitsi juridisesti, myös henkisesti poikkeusoloissa. Korona hallitsee voimakkaasti ihmisten mielialoja.

Tässä tilanteessa uusien sulkutoimien julkistamisen yhteydessä olisi ollut luontevaa kertoa siitä, että myös kuntavaalit siirretään. Terveysturvallisuuden lisäksi perusteluna olisi se, että demokratiaan kuuluvaa kaikkien oikeutta äänestää ei voida turvata.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.