tähtijuttu: Kemin Seudun Osuus­pan­kin hen­ki­lös­tö kyy­ne­leh­ti poh­joi­sen isosta pank­ki­jät­ti­läi­ses­tä ulos­jää­mis­tä

HS ja IS: Antti Rinne nousee pe­rus­tus­la­ki­va­lio­kun­nan johtoon sai­raus­lo­mal­le jäävän Johanna Oja­la-Nie­me­län tilalle – Antti Lindt­man edus­kun­nan va­ra­pu­he­mie­hek­si

Eduskunnan ensimmäinen varapuhemies, juristi Antti Rinne (sd.) nousee perustusvaliokunnan johtoon.
Eduskunnan ensimmäinen varapuhemies, juristi Antti Rinne (sd.) nousee perustusvaliokunnan johtoon.
Kuva: Joel Maisalmi

Eduskunnan varapuhemies ja entinen pääministeri Antti Rinne (sd.) nousee eduskunnan perustuslakivaliokunnan johtoon. Asiasta kertoivat ensimmäisenä Helsingin Sanomat ja Ilta-Sanomat, joille pääministeri Sanna Marin (sd.) oli kertonut SDP:n päätöksestä.

Rinne tulee perustuslakivaliokunnan johtoon, koska nykyinen puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä jää sairauslomalla. Häneltä on löydetty aivokasvain, joka leikataan Oulun yliopistollisessa sairaalassa joulukuussa.

Sekä Rinne että Ojala-Niemelä ovat juristeja.

Rinteen tilalle eduskunnan varapuhemieheksi SDP:n puoluejohto puolestaan esittää SDP:n eduskuntaryhmän johtajaa Antti Lindtmania.

Pääministeri Sanna Marin kommentoi Twitterissä Johanna Ojala-Niemelän sairastumista näin.

"Kun Johanna kertoi sairaudestaan, se järkytti ja pysäytti. Yhdessä olemme iskeneet ja pohtineet tulevaa. Toivomme kaikki, että Johanna toipuu hyvin ja voi jälleen tarttua perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan tehtävään. Voimaa ystävä."