Mainos

Ho­vi­mäen pai­kal­li­suus ja jous­ta­vuus lä­päi­si­vät testin

Hovimäki sai vuodelle 2016 Suomen Yritysvaliot Oy:n sertifikaatin, joka on tunnustus todistetusti tyytyväisistä asiakkaista.

-

Lähdetään selvittämään, miksi sertifikaatti on yritykselle myönnetty, ja mitkä ovat Hovimäen vahvuudet kiristyneen kilpailun keskellä.

Teollisuustien alkupuolella sijaitseva Hovimäki näyttää ulospäin pieneltä kyläkaupalta, mutta ensivaikutelma ei anna oikeaa kuvaa liikkeestä. Tien nimi saattaa sekin hämmentää, sillä teollisuusalue on vuosien saatossa muuttunut lappilaisia monella eri tavoin palvelevaksi kokonaisuudeksi. Nykyään puhutaan jo virallisesti Eteläkeskuksesta, jonka kehittämiseen myös Rovaniemen kaupunki on herännyt.

Hovimäki yllättää laajalla valikoimallaan. Tavaratalon puoli on arviolta 1000 neliötä ja liikkeen perältä löytyy työkaluosasto, joka on vähintään yhtä iso kokonaisuus. Hovimäen kauppias Veli Lallukka löytyy työkaluosaston palvelupisteen vierestä juttelemasta asiakkaan kanssa.

– Tilataan tavara ja se on noudettavissa tiistaina kello 14.15, sen tarkempaa aikaa en osaa sanoa, Lallukka veistelee.

Kauppiaan humoristinen, mutta samalla jämerä kommentti asiakkaalle on yksi tärkeä syy, miksi palaute Hovimäkeä kohtaan on ollut valtaosin positiivinen.

– Olemme riittävän iso, mutta samaan aikaan tarpeeksi pieni palvelemaan asiakkaita ketterästi, Lallukka perustelee.

– Se mitä ei hyllystä löydy, voidaan tilata samantien. On tärkeää päästä kertomaan asiakkaalle heti, pystytäänkö jokin harvinaisempi tuote tilaamaan vai ei.

Perheyritys Eräpalvi Oy perustettiin vuonna 1968, joten Hovimäellä on vahvat perinteet. Moni asia on nimen lisäksi kuitenkin muuttunut viimeisten vuosikymmenien aikana.

Hovimäki pyrkii aktiivisesti ottamaan valikoimaansa uusia tuotteita, joita ei löydy mistään muusta liikkeestä Rovaniemeltä. Hovimäen slogan ”Aina ensin meille” pyritään pitämään lauseena, joka myös täyttää asiakkaiden odotukset.

– Liittyminen IKH-ketjuun on parantanut työkaluosaston valikoimaa huimasti, Lallukka kiittelee.

– Sitä kautta myös ammattilaiset ovat pikku hiljaa löytämässä meidät. Painopisteenä on ollut panostaminen laadukkaisiin tuotemerkkeihin ja asiantuntemukseen. Moni tekijämies on yllättynyt kuullessaan, että meiltä löytyvät hyllystä Atlas Copcon, Milwaukeen ja Hitachin kaltaiset huippumerkit.

Rovaniemeläinen Seniortek Oy yksi niistä yrityksistä, jotka asioivat mielellään Hovimäellä. Yritys tekee mm. monipuolisia turvallisuusratkaisuja palveluasumiseen.

– Teemme yhä isomman osan työprojekteista Rovaniemen ulkopuolella, mutta paikallisten yritysten käyttäminen on tietoinen valinta, Nurmela aloittaa.

– Se ei toki ole Seniortekin näkökulmasta ainoa peruste Hovimäellä asioimiseen. Hyvin sujuneen yhteistyön myötä Hovimäellä tiedetään yrityksemme tarpeet ja niihin osataan vastata. Bonuksia ja etukortteja ei tarvita, vaan niiden tilalla on joustava palvelu, Nurmela tiivistää.

Sisustus lähellä Milla Lallukan sydäntä

Veli Lallukan tytär Milla Lallukka saattaa tulevaisuudessa jatkaa Hovimäen kauppiaana. Isän mukaan viiden vuoden päästä voisi olla oikea aika sukupolvenvaihdokselle.

– Yrittäjyys kiinnostaa ja olisihan se hienoa jatkaa suvun tekemää hyvää työtä, Milla Lallukka pohtii.

– Mitään ei ole sovittu, mutta ainahan se on haaveena mielessä pyörinyt.

Rohkeutta naisella riittää, mutta yrittäjyys ei olisi toteutuessaan mikään pikkujuttu. Lallukka kuitenkin kokee, että Hovimäki on menossa kaiken aikaa oikeaan suuntaan. Siksi suvun tekemää työtä olisi helpompi jatkaa.

– Hovimäen sisustuspuoli on kehittynyt huimasti viimeisten vuosien aikana, Lallukka arvioi.

– Yksinkertaisesti parempia tuotteita on tullut myyntiin. Sen näkee jo ihan siitä, että niitä ostetaan aikaisemmin enemmän. Moderni on ehkä väärä sana, mutta kyllä tuotteet vastaavat entistä paremmin aikaa, jota tällä hetkellä eletään.

Fakta

Mikä ihmeen Hovimäki?

- Vuonna 1968 perustettu perheyritys.

- Nimi tulee Esko-isän sukujuurista, Hovimäen Lallukoista.

- Toimitusjohtaja kauppias Veli Lallukka.

- Liikevaihto noin 2 000 000 euroa.

- Työsuhteessa yhdeksän henkilöä.

- Vuonna 2018 vuorossa 50-vuotisjuhlat. Kauppiassuvulla ensi vuonna 100-vuotisjuhlat.

Osoite: Teollisuustie 5-7

www.hovimaki.fi