Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 5. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: De­mo­met­sät kas­va­vat kai­vat­tua tietoa – Ro­va­nie­mel­le pe­rus­tet­tu­ja alueita aiotaan tutkia seu­raa­vat sata vuotta

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Hoi­ta­jien viestit otet­ta­va to­sis­saan

Sukupuolten välistä palkkaeroa selitetään usein ammatinvalintakysymyksenä. Saatetaan myös väittää, etteivät naiset vaadi riittävän voimakkaasti palkankorotuksia. Ikään kuin palkkataso johtuisi omista valinnoista, ja se pitäisi myös itse korjata. Yhteiskunta ei näytä ottavan vastuuta hyvinvointipalvelujen jatkuvuudesta eikä naisvaltaisten alojen työntekijöiden toimeentulosta.

Tavallisesti työvoiman kysyntä ja tarjonta vaikuttavat selkeämmin palkkatasoon, mutta hoitoalalla tilanne on toinen. Päättäjät ja työnantajat sulkevat silmänsä eivätkä ota hoitajajärjestöjen viestejä tosissaan. Tämä on surullista, koska viestimme ovat totta. Yhä useampi hoitaja irtisanoutuu, palkalla ei tule toimeen, eikä se vastaa työn vastuuta, vaativuutta ja kuormittavuutta. Koulutetun henkilöstön määrä on liian pieni ja pieni palkka vain pahentaa asiaa. Tästä tilanteesta emme selviä ilman rahaa, selkeitä palkankorotuksia ja pidempiaikaista palkkaohjelmaa.

Tilannetta ei auta yhtään, että hoitajien viestejä vähätellään.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.