Hiihto: MM-kul­taa tuli! Niko Anttola hal­lit­si vapaan kisaa läh­dös­tä maaliin

Pääkirjoitus: Seu­raa­van pää­mi­nis­te­rin puo­lue­kan­ta on vielä ar­voi­tus – ­var­maa on, että hal­li­tus­neu­vot­te­luis­ta tulee en­nä­tys­vai­keat

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Hivenen to­tuut­ta trol­lauk­seen­kin

Venäjän sotilaspoliittisen agendan hyväksi trollaaminen on tullut Suomeenkin jäädäkseen. Trollien tulisi kuitenkin sisällyttää noitajuomiinsa edes hitusen totuutta, jotta ne olisivat edes auttavasti uskottavia. Tämä tuli mieleen Jaakko Ylitalon kirjoituksesta ”Sodan puhkeaminen edessä?” (LK 15.12.). Siinä kun ei ollut havaittavissa totuuden hiventäkään.

Sinänsä tarkoitukseltaan ilmiselviin trollauksiin ei kannata puuttua. Ylitalon kirjoituksen historiaa sivuava väite, jonka mukaan ulkoministeri Erkko ajoi Suomen ennen talvisotaa Saksan rinnalla mukaan suurvaltain väliseen jännitykseen, on faktatarkistuksen ansaitseva mielipide.

Erkko ja Suomen hallitus eivät olleet talvisodan alla Saksan linjalla. Anglofiilina Erkko halusi pikemminkin lähentyä länttä kuin Saksaa. Suomen hallitus jopa kieltäytyi Saksan tarjoamasta hyökkäämättömyyssopimuksesta keväällä 1939, kun haluttiin  pysyä erossa suurvaltaristiriidoista.

Sen sijaan liittosuhteessa keskenään olleet diktatuurit Neuvostoliitto ja Saksa jakoivat Euroopan etupiireihinsä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.