Jalkapallo: "Oli hienoa huo­ma­ta, että seu­ral­la on kova luotto osaa­mi­see­ni", ku­vai­lee ro­va­nie­me­läis­jal­ka­pal­loi­li­ja Vilma Koi­vis­to siir­toaan yhteen Ruotsin huip­pu­jouk­kueis­ta

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Hir­ven­li­hal­la olisi tar­jon­taa paljon isompi kysyntä – myynti on­nis­tuu lah­ti­va­jaa ke­hit­tä­mäl­lä

Peijaisten siirtäminen täyttää metsästysseurojen pakastimet hirvenlihalla. Lihanjalostajan mukaan hirvenlihakauppa on piristynyt muutamassa vuodessa.

Projektisuunnittelija Petteri Pietarinen Suomen Riistakeskuksesta kannustaa metsästysseuroja myymään hirvenlihaa suoraan kuluttajille ja ravintoloihin.

– Kysyntä olisi valtava. Eettinen ruoka on muodissa ja halukkuutta ostaa olisi enemmän kuin mitä nyt käytäntö antaa myöten, Pietarinen kertoo.

Metsästysserurojen kylmiöissä on käsitelty jo kymmeniä hirvenruhoja tänä syksynä.
Metsästysserurojen kylmiöissä on käsitelty jo kymmeniä hirvenruhoja tänä syksynä.
Kuva: Elina Melamies

Riistalihan myyminen onnistuu kehittämällä lahtivajaa sellaiseksi että se mahdollistaa riistalihan myymisen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.