Hirt­tiö­nie­men Dou­la­met­säs­sä voi pohtia tulevaa syn­ny­tys­mat­kaa

Doulat Sintija Dutka ja Paula Sankala ovat rakentaneet doulametsän Etelärantaan.
Doulat Sintija Dutka ja Paula Sankala ovat rakentaneet doulametsän Etelärantaan.

Tällä viikolla vietetään maailman doulaviikkoa. Koulutettu doula on synnytystuen ammattilainen: synnyttäjän vierellä kulkeva tuki; tuttu kasvo synnytyksessä; palvelija, jonka kanssa on yhdessä valmistauduttu synnytykseen.

Doulaviikon kunniaksi Rovaniemen ammattidoulat Paula Sankala ja Sintija Dutka ovat järjestäneet kaikille avoimen Doulametsän Etelärannan Hirttiöniemeen. Metsästä löytyy synnytykseen valmistavia rasteja, joiden äärellä voi pysähtyä pohtimaan omaa tulevaa synnytysmatkaansa. Rasteille löytää uimarannan parkkialueen kautta.

Doulametsä syntyi halusta tarjota jotain konkreettista rovaniemeläisille odottajille synnytykseen valmistautumisen tueksi.

– Metsä on korona-aikana turvallinen vaihtoehto tapahtumalle, mutta luonnon rentouttava ja maadoittava vaikutus on myös tärkeä. Sitä tarvitaan myös synnytyksessä: keinoja olla läsnä itsessään ja päästää irti, luottaa omaan luonnolliseen voimaansa, Paula Sankala sanoo.

Doulametsään on valikoitunut doulan työn kannalta keskeisiä teemoja, joihin kiteytyy hyvin doulan ammattitaito. Doulan tärkeimpiä tehtäviä on tukea synnyttäjää luottamaan omaan synnytysvoimaansa ja kulkea vierellä synnyttäjän valitsemaa polkua – antaa tiedollista, emotionaalista ja fyysistä tukea niissä tilanteissa, joissa synnyttäjä sitä kaipaa.

Doulametsä on avoinna 28.3. saakka. Tunnelmia metsästä voi jakaa hästägillä #doulametsässä. Lisätietoja tapahtumasta Instagramista @doulapaulaelina ja @sinta_rovaniemi.