Lapin Kansa live: Arctic Volley kohtaa lii­gas­sa Jy­my­Vol­leyn – katso huip­pu­len­to­pal­loa suorana kello 18.30

Pääkirjoitus: Hal­li­tuk­sen on lei­kat­ta­va lisää, jos se aikoo pysyä ta­voit­teis­saan

Yritykset: Iissä si­jait­see eri­koi­nen ki­vi­jal­ka­kaup­pa, joka tun­ne­taan ete­läs­sä asti – Yrit­tä­jä­si­sa­ruk­sil­la on edel­leen myyn­nis­sä 10 000 VHS-ka­set­tia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Hir­si­kou­lu Ro­va­nie­mel­le

Luin ehdotuksesta, että Rovaniemen Vaaranlammelle rakennettava koulu olisi hirsinen. Ajatus on tosi järkevä. Massiiviset hirsirakenteet ovat ekologinen materiaali. Hirsiseinät pitävät sisäilman kosteustasapainon hyvänä ja luovat rakennukseen erinomaisen akustiikan. Hirrellä on monipuoliset käytettävyys- ja elinkaariominaisuudet.

Pudasjärven hirsikampus, joka otettiin käyttöön 2016, on tästä oiva esimerkki. Valmistumisensa jälkeen koulu on herättänyt mielenkiintoa ympäri maailmaa ja on saanut runsaasti kiitosta.

Hirsi sopisi rakennusmateriaalina Vaaranlammen koulualueen ympäristöön täydellisesti. Paljolti puuston ympäröimä alue lampineen luo luonnonläheisen miljöön opinahjoon.

Samalla lämmin ja pehmyt elementti luo uudenlaista imagoa rovaniemeläiselle koululle, joka on lukuisten munausten takia seissyt tyhjillään pitkät ajat. Maksajina näille munauksille ovat olleet tuhannet Rovaniemen veronmaksajat ja pikkuiset koulumatkalaiset.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.