Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Kolumni: Välitä lem­mi­kis­tä­si ja kerää koi­ran­ka­kat kadulta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Hin­ta­fars­sin nor­ja­lais­yh­tiöt voi­si­vat joutua jopa oi­keu­teen Suo­mes­sa – Säh­kö­pörs­si­se­koi­lua sel­vit­tä­väl­lä Ener­gia­vi­ras­tol­la on useita keinoja puuttua

Energiavirasto on aloittanut selvityksen norjalaisyhtiöiden toiminnasta, joka sekoitti Suomen sähkömarkkinat perjantaina 24. marraskuuta ja johti sähkön tuhlaamiseen. Kyseessä ovat sähköyhtiö Kinect Energy ja sähköpörssi Nordpool. Virasto selvittää, onko lakeja rikottu.

Energiavirasto aloitti välittömästi perjantaina 24. marraskuuta selvityksen amerikkalaisen Kinect Energyn norjalaisen tytäryhtiön virheellisestä tarjouksesta, joka sekoitti Suomen sähkömarkkinat.

Selvityksen kohteena on myös sähköpörssi Nordpool, joka päästi ilmeisen virheellisen tarjouksen läpi.

Energiaviraston markkinoista vastaava johtaja Antti Paananen kertoo viraston selvittävän, onko lakeja rikottu Suomen alueella. Silloin Energiavirastolla olisi mahdollisuus asettaa velvoitteita norjalaisillekin toimijoille tai tehdä seuraamusmaksuesitys Suomen markkinaoikeuden ratkaistavaksi.

Toistaiseksi Energiavirasto tutkii sekä kotimaista että EU:n lainsäädäntöä, jotta se pystyy lähettämään Kinect Energylle ja Nordpoolille mahdollisimman täsmälliset selvityspyynnöt.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.