Hetki lyö -mu­siik­ki­näy­tel­mä pii­pah­taa ju­han­nuk­se­na Val­de­ma­ris­sa

Oiva Nuojua (vas.), Tuija Nuojua ja Ville Seivo kertovat Kirkan musiikin tahdittaman tarinan Valdemarin kesäteatterissa.
Oiva Nuojua (vas.), Tuija Nuojua ja Ville Seivo kertovat Kirkan musiikin tahdittaman tarinan Valdemarin kesäteatterissa.
Kuva: Kirsi Jääskö

Hetki lyö – Matka Kirkan musiikkiin -näytelmä aloitti Valdemarin kesäteatteriperinteen kesällä 2014. Juhannuksena Hetki lyö palaa kotinäyttämölleen kahden esityksen verran.

Alkuperäisestä kokoonpanosta mukana on vielä Oiva Nuojua, uusina kasvoina näyttämöllä nähdään Tuija Nuojua ja Ville Seivo.

Oiva Nuojua on näytellyt vuodesta  2014 Vaasan kaupunginteatterissa, jossa hän on esiintynyt muun muassa useiden musikaalien päätehtävissä. Tuija Nuojua on näyttelijä ja draamakasvattaja, joka käsikirjoittaa, näyttelee, kouluttaa ja järjestää draamatapahtumia kaikenikäisille omassa teatteripajassaan Kempeleessä yhdessä miehensä näyttelijä Mika Nuojuan kanssa.

Ville Seivo tunnetaan lähinnä tv-töistään. Hän on näytellyt useissa tv-sarjoissa, tunnetuimpana Salatut elämät. Viime vuodet hän on näytellyt Vaasan kaupunginteatterissa.

Hetki lyö kertoo nuoresta miehestä, joka sattuu syntymään Kirkan Born to be wild -biisin soidessa. Kirkan musiikista tulee hänelle koko elämän matkakumppani: ikivihreät klassikot tahdittavat hänen polveilevan elämänsä merkkipaaluja.

Näytelmässä kuullaan muun muassa kappaleita Leijat, Mrs. Robinson, Silta yli synkän virran, Kahden hullun matka, Tunnetko, Sua mä kaipaan ja  Kulman kundit.

Näytelmän on kirjoittanut Esko Janhunen ja ohjannut Hannu Friman. Juhannuksen jälkeen esitys lähtee maailmalle: se on tilattu muille kesäteatterilavoille eteläisempään Suomeen.

Hetki lyö pe 19.6. klo 18 ja la 20.6. klo 18 Valdemarin terassinäyttämöllä. Liput 25 e. Katsojapaikkoja on turvallisuussyistä rajoitetusti.