Lakot: Ju­na­lak­ko on li­sän­nyt lin­ja-au­to­jen li­pun­myyn­tiä mer­kit­tä­väs­ti – suo­si­tuim­mil­le rei­teil­le myydään jo ei-oota

Tapahtumat: Ro­va­nie­mi sel­vit­tää kymp­pi­ton­nil­la, miten Arctic Design Week jat­kos­sa jär­jes­te­tään – ta­pah­tu­man tu­le­vai­suus on epä­var­ma

Kuvagalleria: Kont­ti­sen ki­sois­sa nähtiin rä­väk­kää lasten pu­ku­lois­toa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Hen­ki­lö­au­to suistui ojaan Simossa – ohi­aja­nut teki il­moi­tuk­sen hä­tä­kes­kuk­sel­le py­säh­ty­mät­tä, pe­las­tus­lai­tos­ta ei tar­vit­tu

Henkilöauto suistui Nelostieltä ojaan Simossa sunnuntaina alkuillasta. Onnettomuudessa ei tullut henkilövahinkoja.

Ilmoituksen ojaan suistumisesta teki hätäkeskukseen joku onnettomuuspaikan ohi ajanut henkilö. Ilmoittaja ei pysähtynyt onnettomuuspaikalle lainkaan, kertoo Lapin pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Ville Rankinen.

Tilanteessa ei tarvittu pelastuslaitoksen apua. Rankinen muistuttaa, että onnettomuuspaikalle olisi tärkeää aina pysähtyä ja tarkistaa tilanne.

– Pysähtymällä onnettomuuspaikalle autetaan avun saamisessa mahdollisimman nopeasti silloin, kun apua tarvitaan. Toisaalta tällaisissa tilanteissa, kun apua ei tarvita, pelastuslaitoksen resursseja ei sidota tehtävälle turhaan, Rankinen sanoo.

Kun ilmoitus tulee henkilöltä, joka on vain ajanut onnettomuuspaikan ohi, pelastuslaitos käy aina tarkistamassa, tarvitaanko paikalla apua.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.