ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Hel­sin­gin ydin­kes­kus­tas­sa ta­pah­tui vaa­ral­li­nen lii­ken­ne­ri­kos vap­pu­aat­to­na – vä­ki­jouk­koon ajossa kolme ihmistä louk­kaan­tui, poliisi otti kiinni epäil­lyn

Helsinki

Poliisi epäilee 33–vuotiasta miestä väkijoukkoon ajamisesta Helsingin ydinkeskustassa Pohjoisesplanadilla vappuaattona. Miestä epäillään alustavasti törkeästi liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta, vammantuottamuksesta, virkamiehen vastustamisesta ja niskoittelusta.

Tapahtumat alkoivat, kun poliisipartio käski kuljettajaa pysähtymään. Epäilty ei noudattanut käskyä. Hän suuntasi kohti Pohjoisesplanadia, jossa oli runsaasti ihmisiä vappujuhlinnan takia.

Epäilty törmäsi autollaan toiseen autoon Pohjoisesplanadi 37:n kohdalla. Kolarissa loukkaantui kolme ihmistä, mukaan lukien epäilty. Loukkaantuneet saivat hoitoa sairaalassa. Näistä asianomistajat ovat jo päässeet pois hoidosta.

Poliisi ei ole suostunut kommentoimaan tapahtumaa tarkemmin STT:lle.

Tallentui kännyköihin

Tilanne ja loukkaantumiset sattuivat suositun terassikahvilan edessä. Kahvilassa sekä jalkakäytävällä oli tapahtuma–aikaan paljon väkeä.

Moni kuvasi tilannetta kännykkäkamerallaan ja jakoi materiaalia someen. Tilannetta todistaneiden lukuisista päivityksistä käy yhtäpitävästi ilmi, että kuljettaja oli olemukseltaan päihtynyt ja käyttäytyi sekavasti.

Sekä epäillyn ajamalle autolle että törmätyille ajoneuvoille tapahtui kuvamateriaalin perusteella niin merkittäviä peltivahinkoja, että törmäys on sattunut melko suurella nopeudella.