Mainos

Hau­ta­ki­vien ja kai­ver­rus­ten aika on nyt – ”Kaikki on saatava kuntoon ennen pak­ka­sia”

Unohtuiko haudanhoito? Ei hätää. Hautauspalvelu Luoma-aho yhteistyössä Lapin Kivituote Oy:n kanssa asentaa ja kaivertaa hautakivet hyvissä ajoin ennen kun routa jäädyttää maan.

-

Ilmassa on jo syksyn enteitä. Lehdet kellastuvat ja pipot ilmestyvät katukuvaan. Lämpömittarien lukemat ovat kuitenkin vielä plussan puolella ja maa on pehmeä, lämmin ja sula. Juuri nyt on korkea aika hoitaa pois alta kesän ja syksyn viimeiset toimet. Niihin kuuluvat esimerkiksi hautakivien tilaukset, kivien kaiverrukset, sekä kivien ja niihin tulevien koristeiden asennukset hautapaikoille.

– Loppukesästä monelle tulee kiire, kun havahdutaan siihen, että läheisen hautakin pitäisi laittaa. Kivet on saatava haudoille hyvissä ajoin ennen pakkasten tuloa. Jäiseen maahan ei mielellään asenneta mitään, Hautauspalvelu Luoma-ahon toimitusjohtaja  Markku Luoma-aho  muistuttaa.

Hautauksia suoritetaan ympäri vuoden, myös talviaikaan. Pakkasella maa sulatetaan hautakuopan ympäriltä, jotta arkku pääsee laskeutumaan maan uumeniin. Silti kiviä ei silti asenneta talvella, eikä kaiverruksia tehdä muuten kuin harvakseltaan tehtaassa sisätiloissa. Se johtuu sääolosuhteista.

– Kun routa välillä sulaa, niin vasta-asetetut hautakivet kaatuilevat. Ne eivät asetu talvella paikoilleen. Siksi asennus hoidetaan mieluiten kesällä, yrityksen jatkaja, hautausurakoitsija  Janne Luoma-aho  perustelee.

Hautauspalvelu Luoma-ahon yrittäjien mukaan luonnonkivet ovat kasvattaneet suosiotaan. "Meillä on tältä kesältä jäljellä vielä hyvä valikoima kiviä, jotka ehditään asentaa paikoilleen ennen talven tuloa", Markku ja Janne Luoma-aho sanovat.
Hautauspalvelu Luoma-ahon yrittäjien mukaan luonnonkivet ovat kasvattaneet suosiotaan. "Meillä on tältä kesältä jäljellä vielä hyvä valikoima kiviä, jotka ehditään asentaa paikoilleen ennen talven tuloa", Markku ja Janne Luoma-aho sanovat.

Hautauspalvelu Luoma-aho & Lapin Kivituote

Kaikki mikä liittyy hautakivien asennuksiin, kaiverruksiin ja hautakivien koristeluun, täytyisi siis sijoittaa tärkeysjärjestyksen kärkeen pikapikaa. Jos nyt panee tuumasta toimeksi, ehtii omaisen haudan saada juuri niin viimeistellyksi ja huolitelluksi kuin suinkin haluaa. Siitä pitää huolen Hautauspalvelu Luoma-aho yhteistyössä Lapin Kivituote Oy:n kanssa.

– Kaikki tehdään omaisten toiveiden mukaan. Meidän kauttamme tilataan palvelu ja Lapin Kivituote Oy suunnittelee kaiverrukset ja kivet yhdessä asiakkaan kanssa. He myös huolehtivat asennustyöstä hautausmailla, Janne Luoma-aho lisää.

Hautauspalvelu Luoma-ahon toimipisteet sijaitsevat Kemijärvellä ja Rovaniemellä, mutta toimialue ulottuu kaikille Lapin lakeuksille. Sama pätee Lapin Kivituote Oy:n, jonka pääpaikka sijaitsee Rovaniemellä, mutta joka palvelee asiakkaita hautakivi- ja kaiverrusasioissa Lapin kaikissa kolkissa. Luoma-ahoille on kunnia-asia tehdä yhteistyötä tasokkaan, paikallisen toimijan kanssa. Kivien laadussa ja yksilöllisyydessä ei tingitä.

– Tavallisten hautakivien rinnalla suosioon ovat nousseet myös luonnonkivet, joita voi tilata meidänkin kauttamme. Valikoima on kattava ja vielä ehtii valita omansa tämän kesän nimiin, Luoma-ahot vinkkaavat.

Lisätietoja: www.hautauspalveluluoma-aho.fi