pääkirjoitus: Saa­me­lais­kä­rä­jät hy­väk­syi kiis­tel­lyn saa­me­lais­la­ki­esi­tyk­sen lähes yk­si­mie­li­ses­ti – vas­taa­vaa komp­ro­mis­si­ha­lua toi­voi­si löy­ty­vän edus­kun­nas­ta­kin

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 3. päivän luukku tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Hal­li­tus on pär­jän­nyt ko­ro­na­tais­tos­sa, mutta tai­taa­ko se myös ta­lou­den?

Pian kaksi vuotta vallassa ollut Sanna Marinin (sd.) hallitus kokoontuu keskiviikkona päättämään loppukautensa talouslinjoista. Kehysriiheksi kutsutussa kokoontumisessa on tavallista enemmän pelissä, mikä on näkynyt varsinkin kannatusahdinkoon ajautuneen keskustan ulostuloissa. Puheenjohtaja Annika Saarikko on vilautellut – jälleen kerran – jopa lähtökorttia.

Korona on työllistänyt hallitusta vuoden ajan niin, että talousasiat ovat jääneet taka-alalle. Väestön ikääntyminen, kestävyysvaje ja valtion krooninen velkaantuminen eivät ole silti kadonneet mihinkään. Työttömyysaste pitäisi saada ylemmäksi ja työttömyys alemmaksi. Keinot ovat tiedossa, mutta löytyykö rohkeutta ottaa niitä käyttöön?

Hallituksen tavoitteena oli julkisen talouden saaminen tasapainoon – tulot vastaamaan menoja – 2023 mennessä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.