ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Pääkirjoitus
Tilaajille

Hal­li­tus on ot­ta­mas­sa en­sim­mäi­sen as­ke­leen kohti Norjan mallia – jos kokeilu osoit­tau­tuu toi­mi­vak­si, seu­raa­va etappi voisi olla syr­jä­seu­tu­li­sä

Pääkirjoitus 7.9.2022

Alueellinen opintolainahyvitys on etenemässä vihdoin kohti testivaihetta. Laki hyvityskokeilusta astunee voimaan vuodenvaihteessa, jonka jälkeen siirrytään 3-vuotisiin kenttäkokeisiin. Ne järjestetään 25 Itä-Suomen kunnassa, joista viisi – Savukoski, Salla, Pelkosenniemi, Kemijärvi ja Posio – on Lapissa.

Hankkeen keskeisin tavoite on saada tutkimustietoa siitä, kannustaako opintolainahyvitys ammattiin juuri valmistuneita nuoria aikuisia muuttoon sinne, minne he eivät välttämättä muuten muuttaisi. Houkuttimena toimii 8 800 euroa, jonka muuttaja voi maksimissaan saada anteeksi opintolainoistaan riittävän pitkään paikkakunnalla asuttuaan.

Kela valitsee satunnaisotannalla puolet kokeiluryhmästä ja toinen puoli muodostaa verrokkiryhmän.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.