Tie poikki: Lii­ken­ne ne­los­tiel­lä So­dan­ky­län Tor­vi­ses­sa kat­kais­taan rekan nos­to­töi­den ajaksi

pääkirjoitus: Voiko mat­kai­lus­sa olla ta­voit­tee­na pelkkä kasvu?

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Hal­li­tuk­sel­la on edes­sään hikinen syksy, eikä se johdu ko­ro­nas­ta

Korona on hallinnut pitkään hallituksen tekemisiä, mutta syksyllä tilanne muuttuu riippumatta siitä, tuleeko toinen aalto vai ei. Tästä saatiin esimakua, kun valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk.) kertoi (HS 5.7.) hallitusohjelman syksyn budjettiriihtä koskevan työllisyyskirjauksen olevan yhä voimassa. Se tarkoittaa, että hallituksen on löydettävä syksyyn mennessä keinot, jotka tuovat 30 000 uutta työpaikkaa. Lisäksi hallitus aikoo asettaa riihessä uuden, yli 60 000 henkilön työllisyystavoitteen.

Hallituksen vasemmalta laidalta on jo kantautunut kannanottoja, ettei keinoilla ole kiirettä. Ensin pitää hoitaa pandemia ja vasta sen jälkeen on talouden vuoro. Samanlaista viestiä on kuulunut palkansaajajärjestöistä. Ne ovat torjuneet työllisyyttä varmuudella lisäävät ehdotukset ja jopa neuvottelut niistä, koska epäilevät palkansaajan etujen heikentyvän.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi