Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Tuulivoima: Itä-Lap­piin voi nousta maan suurin tuu­li­puis­to, jos tut­ka­on­gel­miin löytyy rat­kai­su

Kolumni: Et voi tietää, mil­lai­nen toisen tarina ko­ko­nai­suu­des­saan on

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Hal­lin­to-oi­keus kumosi Ro­va­nie­men kau­pun­gin vuoden ta­kai­sen pää­tök­sen si­joi­tus­sel­vi­tyk­sen sa­las­sa­pi­dos­ta

.

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus on kumonnut Rovaniemen kaupunginlakimiehen tekemän salassapitopäätöksen, joka koski asianajotoimisto Krogeruksen laatimaa selvitystä Rovaniemen kaupungin sijoitustoiminnasta.

Selvitystä pyysi käyttöönsä vasemmistoliiton kaupunginvaltuutettu Vesa Puuronen helmikuussa 2022. Kaupunginlakimies epäsi pyynnön sillä perusteella, että selvitys liittyi käynnissä olleeseen esitutkintaan ja oli siten salassa pidettävä julkisuuslain perusteella.

Puuronen valitti salassapitopäätöksestä Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen, joka antoi ratkaisunsa 17. tammikuuta 2023.

Hallinto-oikeuden mukaan Rovaniemen kaupungilla oli kaupunginlakimiehen päätöksen antopäivänä 8.2.2022 peruste salata sijoitusselvitys liikesalaisuuden ja julkisuuslain perusteella.

Asiakirjan salassapidolle on siis ollut kyseinen peruste päätöksen tekohetkellä, mutta ei enää tuomion antohetkellä.

Salassapidon perusteeksi ei kuitenkaan käynyt se julkisuuslain säädös, että muun muassa esitutkintaa varten laaditut ja saadut asiakirjat ovat salassa pidettäviä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.