Päivien lyheneminen: Mi­nuut­ti mi­nuu­til­ta kohti kaa­mok­sen sineä –  katso ani­maa­tios­ta miten päivä lyhenee nyt Lapissa

Kolumni: Ennen ko­din­hoi­ta­jat rien­si­vät hätiin, kun perhe joutui pulaan – nyt apua saa vain jos osaa vaatia

Palkinnot: Lapin Kansa on vuoden Mes­tis-me­dia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Haa­pa­ran­nan kirk­ko­her­ra Juha Rauhala siirtyy Ouluun hiip­pa­kun­ta­de­kaa­nik­si

Oulun hiippakunnan tuomiokapituli valitsi hiippakuntadekaanin virkaan Haaparannan seurakunnan kirkkoherra Juha Rauhalan. Hän aloittaa uudessa tehtävässä maaliskuussa.

Hiippakuntadekaanin tehtävänä on johtaa ja kehittää piispan alaisuudessa hiippakunnallista toimintaa. Hän on tuomiokapitulin kollegion ja johtoryhmän jäsen, sekä toiminnallisen osaston henkilöstön esimies. Hiippakuntadekaanin työssä painottuu seurakuntien johdon tukeminen, seurakuntien työyhteisöjen kehittäminen sekä hiippakunnan alueella tehtävä kirkon työn kehittäminen.

– Ruotsin kirkon Haaparannan seurakunnan kirkkoherrana ja Norra-Norbottenin lääninrovastina tällä hetkellä toimiva Juha Rauhalalla on vahva seurakuntatyön kokemus ja kirkollinen johtamiskokemus, Oulun tuomikapituli kertoo tiedotteessaan.

Rauhala on aiemmin toiminut kirkkoherrana Oulun hiippakunnassa Pudasjärven ja Taivalkosken seurakunnissa sekä Porvoon hiippakunnassa Ahvenanmaan seurakunnissa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.