Kolumni: Kie­li­muu­ri ui­ma­hal­lis­sa ja muita arkisia koh­taa­mi­sia tu­ris­ti­kau­pun­gis­sa

Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Tilaajille

Grillaa juh­la­päi­vä­nä ma­ku­pa­lo­ja maail­mal­ta: Chi­mic­hur­ria, flank steakia ja duk­ka­hia – Meneekö gril­laa­jan kieli sol­muun?

Grillaaminen ei ole vain suomalaisten kesäisin suosima ruoanvalmistustapa. Saat vaihtelua, kun tutun makkaran sijaan tartut vaihteeksi erilaisiin raaka-aineisiin, maustat rohkeasti ja valmistat lisukkeeksi kastikkeita, joissa on makuja maailmalta.

Jättikatkarapujen on hyvä maustua marinadissa vähintään tunnin ennen grillaamista.
Jättikatkarapujen on hyvä maustua marinadissa vähintään tunnin ennen grillaamista.
Kuva: Helena Saine-Laitinen

Maailmalta ovat kotoisin myös uusilta kalskahtavat lihatiskien tuotteet. Eri maissa ruhojen leikkuutavat vaihtelevat, ja siksi sanastoa on pitänyt uusia Suomessakin. Tästä yhtenä esimerkkinä on flank steak. Se on litteä ja pitkulainen naudan kuvepaisti, joka leikataan ruhon alaosasta. Liha on karkeasyistä ja maukasta, mutta vaatii pitkän raakakypsytyksen.

Flank steak sopii hyvin kokonaisena grillattavaksi.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi