Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Pääkirjoitus: Vii­mei­nen­kin hy­väk­syi, Na­to-kat­se nyt pi­kai­ses­ti Suomen rooliin puo­lus­tus­lii­tos­sa

Vaalit: Kuka on edus­kun­ta­vaa­lien Lapin ää­ni­ha­ra­va? Veikkaa ja voita

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Gi­gant­ti saattaa vä­hen­tää jopa sata työ­paik­kaa myy­mä­löis­tään

Elektroniikkaketju Gigantti aloittaa muutosneuvottelut, jotka voivat johtaa jopa sadan ihmisen irtisanomiseen. Gigantin mukaan tavoitteena on toiminnan tehostaminen myymäläverkostossa.

Yhtiö kertoo, että muutosneuvotteluiden piirissä on 960 Gigantin työntekijää yhteensä 21 myymälässä. Neuvottelut koskevat myymälätoimintojen uudelleenorganisointia ja henkilöstön vastuiden uudelleenmäärittelyä. Lisäksi neuvotellaan myymälöiden johtamisjärjestelmän muutoksesta, kuten vastuuroolien muokkaamisesta.

Gigantin mukaan neuvottelut voivat johtaa enintään 150 henkilön työsuhteen olennaisten ehtojen muutoksiin, osa-aikaistamisiin tai työsuhteen päättämisiin. Arvioitu irtisanomistarve on enintään sata henkilöä.

– Pohjoismainen kulutuselektroniikan markkina on ollut jo useita kuukausia erittäin vaikeassa tilanteessa. Myös suomalaisten kuluttajien luottamus talouteen on edelleen ennätysalhaalla, ja samaan aikaan globaalisti kasvanut kustannustaso ja korkea inflaatio vaikuttavat liiketoimintaan. Valitettavasti käännettä parempaan ei ole lähitulevaisuudessa näkyvissä, Gigantti perustelee vähennystarvetta tiedotteessaan.

Gigantti kertoo, että sen omistava Elkjöp-konserni aloitti jo alkuvuonna sopeutustoimet Nordic- ja ketjuorganisaatioissaan Gigantti mukaan lukien. Tavoitteena oli yhdenmukaistaa ja selkeyttää tukitoimintoja, jotta esimerkiksi viime vuosina uudistettuja it-järjestelmiä päästäisiin hyödyntämään tehokkaasti.

Gigantissa muutokset tarkoittivat muun muassa henkilöstökulujen vähennyksiä pääkonttorilla ja muita säästöpaketteja yrityksen eri sektoreilla.

Lapissa Gigantilla on myymälät Torniossa ja Rovaniemellä, mutta ne ovat franchise-myymälöitä, jotka eivät ole näiden muutosneuvottelujen piirissä. Muutosneuvottelut koskevat ketjun omia myymälöitä.

Oikaisu 13.3. klo 15.53: Tarkennettu Tornion ja Rovaniemen Giganttien olevan franchise-myymälöitä, jotka eivät ole näiden muutosneuvottelujen piirissä.