kolumni: Kan­nat­taa­ko päih­teis­tä kertoa lää­kä­ril­le?

pääkirjoitus: Saa­me­lais­pa­lis­kun­tien enem­mis­tön lähtö Pa­lis­kun­tain yh­dis­tyk­ses­tä on kova isku po­rol­lis­ten edun­val­vo­jal­le – mitä läh­ti­jät vies­ti­vät teol­laan?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Finn­hems toivoo nopeaa rat­kai­sua lää­kä­ri­kop­te­ri­kiis­taan – kan­san­edus­ta­ja penää mi­nis­te­ri Krista Kiu­rul­ta lin­jan­ve­toa len­to­jen jär­jes­tä­mi­seen jat­kos­sa

Kokoomuksen kansanedustaja Pauli Kiuru penää perjantaina jättämässään kirjallisessa kysymyksessä ministeri Krista Kiurulta linjanvetoa asiaan. Finnhemsiä ei kiinnosta kopterien omistaja, ainoastaan lääkärilentojen laatu.

Lääkärihelikopterikiistaan kaivataan nopeaa ratkaisua.

– Yleisesti on tiedossa, että asia tulisi ratkaista nopeasti. Finnhemsissä luotetaan siihen, että ministeriö toimii sen mukaisesti, kommentoi toimitusjohtaja Jyri Örri Finnhemsistä Lännen Medialle sunnuntaina.

Örri korosti, ettei yritys tee kopteritoiminnan järjestämiseen liittyviä päätöksiä vaan ne kuuluvat ministeriölle.

Finnhemsiä kuitenkin kiinnostaa, miten ministeriö aikoo käyttää lääkärikopteritoiminnan järjestämisestä teettämäänsä selvitystä päätöksenteossa.

– Tiedossamme on, että ensihoidon kentältä on kommentoitu selvitysmiehen raportin sisältöä ja korjattu siinä esille nostettuja seikkoja ja epäkohtia.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.