jääkiekon mm: Lei­jo­nat pelaa jälleen MM-kul­las­ta – täh­ti­puo­lus­ta­ja Miro Heis­ka­nen pisti uuden vaih­teen silmään

tulvat: Kaa­re­su­van­nos­sa tulviva Muo­nion­jo­ki saattaa kat­kais­ta Ruotsin ra­ja­tien maa­nan­tai­na tai tiis­tai­na

Fin­lan­ders-yh­tyeen bussi syttyi il­mi­liek­kei­hin kesken ajon Poh­jan­tiel­lä Ou­lun­tul­lis­sa – mat­kus­ta­jat pää­si­vät ajoissa ulos

Paikalla olleen palomestarin mukaan kyydissä oli alle 10 matkustajaa, jotka pääsivät itse ulos. Kukaan ei loukkaantunut rajussa palossa.

Bussi paloi voimakkaasti Pohjantien reunassa lauantaina iltapäivällä.
Bussi paloi voimakkaasti Pohjantien reunassa lauantaina iltapäivällä.
Kuva: Lukija

Pohjantietä pohjoiseen ajanut iso bussi syttyi voimakkaaseen paloon kesken ajon lauantaina kello 15 aikaan Kempeleessä.

Tuleen syttynyt bussi oli silminnäkijöiden mukaan Finlanders-tanssiyhtyeen keikkabussi. Autosta oli nosteltu tien viereen turvaan muun muassa vahvistimia ja muuta yhtyeen tarpeistoa. Auton kylkiin on teipattu näyttävästi yhtyeen nimi.

Paikalla olleen palomestarin Valtteri Käkösen mukaan kyydissä oli alle 10 matkustajaa, jotka pääsivät itse ulos. Kukaan ei loukkaantunut.

Palava auto pysähtyi Ouluntullin rampin tienoille.

Yhtyeellä on keikkakalenterin mukaan tarkoitus olla lauantaina esiintyminen Tervolassa sijaitsevalla klassisella tanssipaikalla Suukosken Keitaalla.

Autopalosta noussut sankka savu näkyi kauas.

Pelastuslaitoksen mukaan bussi tuhoutui pahoin palossa etenkin peräosastaan ennen kuin liekit saatiin taltutettua. Myös sisällä ollutta irtainta omaisuutta on tuhoutunut, Käkönen kertoo.

Sammutustöiden ja raivauksen vuoksi aiheutuu tilapäistä liikennehaittaa. Käkösen mukaan paikalle odoteltiin kello 16 lähestyessä hinausautoa.

Syttymissyy ei vielä ollut tiedossa.

5.9. kello 15.42: Uutisen tietoja päivitetty muun muassa silminnäkijöiden havainnoilla. 15.59 uutisen tietoja päivitetty tuhoista.