Kolumni: Tulva näytti am­mat­ti­lai­sil­le ja pai­kal­li­sil­le voi­man­sa

Elokuvat: Aki Kau­ris­mäen pal­kit­tu elokuva saa en­si­esi­tyk­sen­sä So­dan­ky­läs­sä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

FBI va­roit­taa Trumpin kan­nat­ta­jien uusista vä­ki­val­tai­sis­ta is­kuis­ta – "kaik­kien osa­val­tioi­den pää­kau­pun­git vaa­ras­sa"

Trump itse matkustaa Texasiin keskustelemaan rajamuurista.

Tyyntä myrskyn edellä? Merijalkaväen sotilas oli maanantaina vahtivuorossa Valkoisen talon länsisiiven edustalla
Tyyntä myrskyn edellä? Merijalkaväen sotilas oli maanantaina vahtivuorossa Valkoisen talon länsisiiven edustalla
Kuva: Yuri Gripas / POOL

Yhdysvaltain keskusrikospoliisin FBI:n tietojen mukaan maan kaikkien osavaltioiden pääkaupungeissa ja Washington DC:ssä on vireillä mahdollisesti aseellisia protesteja ennen presidentti Joe Bidenin virkaanastujaisia ensi viikon keskiviikkona 20. tammikuuta.

Asiasta kertovat sekä yhdysvaltalainen uutiskanava CNN että Britannian yleisradioyhtiö BBC. Keskusrikospoliisin mukaan väkivaltaisuuksia suunnittelevat useat Donald Trumpia kannattavat ryhmät eri puolilla maata.

Siitä huolimatta Biden ja hänen varapresidenttinsä Kamala Harris aikovat ainakin toistaiseksi vannoa valansa perinteiseen tapaan ulkona.

Trump itse on ollut julkisuudessa vaitonainen sen jälkeen, kun Twitter sulki hänen tilinsä. Siksi CNN luonnehti maanantaina Yhdysvaltoja maaksi ilman johtajaa.

Uutiskanavan tietojen mukaan vielä viikon päivät presidenttinä toimiva Trump ei ole ollut millään tavoin aktiivinen sen paremmin koronapandemian torjunnassa kuin kongressirakennuksen mellakoinnin jälkiselvittelyssä. Sen sijaan hänen kerrotaan matkustavan Texasin Alamoon keskustelemaan Meksikon rajamuurista.

Mykkäkoulunsa varapresidentti Mike Pencen kanssa Trump sentään lopetti maanantaina.

CNN:n lähteiden mukaan kaksikko keskusteli Valkoisessa talossa sekä tulevasta viikosta että "hallinnon työstä ja saavutuksista päättymässä olevalla nelivuotiskaudella".