Kalastus: Lo­hi­ke­sä Tor­nion­joel­la on alkanut – oletko saanut von­ka­leen, lähetä meille kuva

Katso kuvat: Suur­har­joi­tuk­set toivat Lappiin uusien liit­to­lais­ten tais­te­li­joi­ta

Ylioppilaat: Katso tästä Lapin lu­kioi­den val­ko­la­kin saajat

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

EU:n ul­ko­ra­ja uhkaa ra­ken­tua kes­kel­le Jo­nes­bo­rough'ta – Ir­lan­tien vielä nä­ky­mät­tö­mäl­lä rajalla asuk­kaat pel­kää­vät bre­xi­tin jakavan heidän kotinsa kahtia

Britannian torstaisissa parlamenttivaaleissa viitoitetaan, mihin suuntaan brexit ja Irlannin rajakysymys etenevät. Mahdollisella EU-rajalla sijaitsevassa kylässä pelätään liike-elämän romahtamista, rajatarkastusten mahdottomuutta ja paluuta levottomuuksien ajan psykologiseen paineeseen.

Jonesborough

Etelä-Antrimin kukkulat siintävät vihreinä, kun valtuutettu Mickey Larkin ajaa kohti Jonesborough'ta. Tie ei juuri mutkittele, mutta vitsiniekka voisi hypätä autosta ulos ja hyppiä edestakaisin kahden valtion rajalla.

– Nyt olemme etelässä tasavallan puolella, mutta pian olemme pohjoisessa. Ja pian taas etelässä, Larkin sanoo ja näyttää reitin varrelle jäävät kiinnostavat paikat.

Kiinnostavin niistä on Irlannin tasavallan ja Britanniaan kuuluvan Pohjois-Irlannin välinen valtioiden rajakohta, jonka voi päätellä vain asfaltin muuttumisessa toisenlaiseksi. Ensimmäisen huoltoaseman kohdalla sentään vaihtuu valuutta eurosta punniksi.

Pian rajalla voi vaihtua muutakin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.