Junaliikenne: Poh­joi­sen kau­ko­ju­nat rajusti myö­häs­sä – ra­ta­työt saatu val­miik­si, junat myö­häs­sä 11–14 tuntia

Lapin Kansan live: Kem­pe­leen Kiri Na­pa-Pe­sik­sen vie­raa­na poikien Su­per­pe­sik­ses­sä – katso kello 17 alkava ottelu suorana tästä

Talousnäkymät: Ku­lut­ta­jien luot­ta­mus ke­sä­kuus­sa mit­taus­his­to­rian hei­koin­ta

Tilaajille

Ete­lä-Uk­rai­nan uu­tis­tii­mi jatkaa sisulla – Suo­mes­sa oleva Yuliia Shche­ty­na luottaa ko­ti­seu­tuun­sa Her­so­niin: "Mie­hi­te­tyl­lä alueel­la ei ole tur­val­lis­ta"

Kolme vuotta Hersonin aamutelevision juontajana saivat Yuliia Shchetynan, 25, arvostamaan kunnon yöunia. Kun Venäjä aloitti laajamittaisen sotansa, nuori toimittaja nukkui asunnossaan Kiovassa eikä ollut uskonut ohjeita pakata "hätäreppu". Sodan raaka todellisuus on hajottanut Etelä-Ukrainasta uutisia tekevän toimittajatiimin jäsenet Kiovaan, Lviviin, Ukrainan maaseudulle ja ulkomaille. Yhteishenki ei ole koskaan ollut korkeammalla.

Työpaikan chatiin kilahteli viestejä vielä iltamyöhään keskiviikkona 23. helmikuuta. Toimittajat heittivät sinne tietoja, että aikaisin aamulla jotakin alkaa.

Ukrainalainen toimittaja Yuliia Shchetyna oli aamutelevision juontajana Hersonissa ja Etelä-Ukrainan uutisohjelman tuottajana Kiovassa kuullut kollegoidensa keskusteluita riittämiin. Hän mykisti puhelimen ja otti nettiyhteyden pois.