Pääkirjoitus: Työ­pe­räis­tä maa­han­muut­toa tar­vi­taan lisää, ja sen vas­tus­ta­mi­nen on vaa­ral­lis­ta po­pu­lis­mia

Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Jääkiekko: Ro­Ki-maa­li­vah­ti Cody Porter lai­nal­le Tap­pa­raan

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Es­tä­vät­kö ole­tuk­set työ­ter­vey­den ke­hit­tä­mis­tä?

Miksi työntekijöitä ei kuunnella? Miksi aluehallintovirasto joutuu antamaan toimintaohjeita työntekijöiden kuulemiseen ja lainsäädännön noudattamiseen?

Juhani Tarkkosen kirja "Huonon kohtelun ongelma" antaa vastauksen: oikeudeton ryhmään kohdistuva vallankäytön muoto on epäasiallista kohtelua. Työntekijöiden kuuntelemattomuus ja työturvallisuuslain noudattamattomuus voidaan määritellä henkilöstön epäasialliseksi kohteluksi. Työturvallisuuslaki on yksiselitteinen epäasiallisen kohtelun ja häirinnän rikosoikeudellisessa määrittelyssä ja työnantajan huolenpitovelvollisuuden kohdentamisessa.

Kun työyhteisössä tuodaan esille organisaation pimeitä ja ongelmallisia ilmiöitä, ammutaanko sanansaattaja? Pahimmillaan häntä syytetään epäasiallisesta toiminnasta. Hän on hankala oikeudenpuolustajia, jonka itsenäistä ajattelua ja rohkeutta ilmaista ongelmallisia asioita ei kestetä.

Tarkkonen kuvaa, kuinka toimijoiden kyseenalaiset oletukset ohjaavat epäasiallisen kohtaamisen käsittelyä. Oletetaan epäasiallisen kohtelun rajoittuvan yksilöiden väliseksi ongelmaksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.