Kunniamerkit: Katso lista Lappiin myön­ne­tyis­tä it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­keis­tä

pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tos etenee, eivätkä sen vai­ku­tuk­set ole enää kai­kil­ta osin py­säy­tet­tä­vis­sä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Essi Korvan teoksia esillä Tilassa

Essi Korvan maalauksia ja veistoksia on esillä galleria Tilassa.
Essi Korvan maalauksia ja veistoksia on esillä galleria Tilassa.

Pellolaisen Essi Korvan Se oli silloin -näyttely avautui torniolaiseen galleria Tilaan.

–Teokset ovat minulle kuin päiväkirjamerkintöjä, joihin puran tapahtuneen, koetun ja tunnetun, Korva kuvaile

– Se mitä silloin oli, avautuu uudella tavalla, kun vanhoja teoksia katsoo jälkeenpäin, pystyn lukemaan asioita joita en silloin, läheltä, vielä voinut nähdä. Kukaan muu ei voi kirjaimellisesti lukea tarinaani, vain minä ymmärrän ne vivahteet mitä siveltimen vedot ja taltan iskut ovat halunneet kertoa minulle silloin.

Vaikka teokset ovat hyvin henkilökohtaisia, Korvan mukaan ne myöskin puhuvat muille ja kertovat heille sen mitä heidän ehkä kuuluukin kuulla.

– Teoksia on yhtä monta kuin on katsojiakin ja ne puhuvat meille kaikille meidän oman filtterin kautta. Se tarina mitä ne muille kertovat on minulle mysteeri.

Korva on tuonut näyttelyyn useilla eri tekniikoilla toteutettuja teoksia. Mukana on puuveistoksia, sekatekniikka veistoksia, reliefejä, maalauksia ja keramiikkaa. Teoksia on useilta eri vuosilta ja osa on aivan uusia. Näyttelyn teoksia toteutettaessa hänellä on ollut Kulttuurirahaston Lapin rahaston työskentelyapuraha, joka on mahdollistanut taiteen tekemisen tänä aikana.

Korva on toiminut taiteen kentällä vuodesta 2010 lähtien.

– Olen toteuttanut tilaustöitä, ollut mukana ympäristötaidetapahtumissa, pitänyt näyttelyitä sekä Suomessa että ulkomailla ja paljon muuta. Teoksiani löytyy myös museoiden kokoelmista.