kolumni: Eikö ka­las­tus­la­ki olekaan kai­kil­le sama? Kysymys on nyt ajan­koh­tai­sem­pi kuin koskaan

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 6: Kuk­ko­lan­kos­ki näyt­tää, mitä elävä jo­ki­kult­tuu­ri voi ih­mi­sel­le merkitä – Heik­ki­län tai­tei­li­ja­vel­jek­set ker­to­vat elä­mäs­tä Väy­län­var­rel­la

Es­pres­so House avaa kah­vi­lan Sam­po­kes­kuk­seen Ro­va­nie­mel­le

Sampokeskukseen tulee kevään aikana uusi kahvila.
Sampokeskukseen tulee kevään aikana uusi kahvila.

Pohjoismaiden suurin kahvilaketju Espresso House avaa kahvilan Rovaniemen Sampokeskukseen tämän kevään aikana. Kyseessä on Lapin ensimmäinen Espresso House.

Valmistelutyöt ovat jo vauhdissa, ja henkilöstön rekrytoinnit ovat startanneet kahvilapäällikön haulla.

– Yhteistyömme Sampokeskuksen ja Rovaniemen kaupungin kanssa on lähtenyt liikkeelle erinomaisesti ja on hienoa avata kahvila keskeiselle paikalle kaupungin keskustaan, sanoo Espresso House Finlandin toimitusjohtaja Anssi Thureson yhtiön tiedotteessa.

Sampokeskuksen omistaja Trevian Rahastot ei halua vielä kertoa, mihin kahvila sijoittuu kauppakeskuksessa.

Espresso House on yksi Euroopan nopeimmin kasvavista kahvilaketjuista ja Pohjoismaiden suurin. Espresso Housella on lähes 500 kahvilaa Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Saksassa ja Suomessa.

Suomessa Espresso House avasi ensimmäiset kahvilansa vuonna 2015. Aluksi kasvu keskittyi pääkaupunkiseudulle, mutta nyt kahviloita on koko maassa yhteensä 53. Kasvu jatkuu tasaisesti noin yhden kahvilan kuukausivauhdilla.