"E­ri­koi­sin en­si-il­ta ikinä" – Me Ros­vo­lat en­si-il­taan ilman yleisöä Ro­va­nie­men teat­te­ris­sa

Siiri Partanen näyttelee Viljaa, joka tulee Rosvolan perheen sieppaamaksi. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Markku Lukka (vas.), Marko Syysmaa ja Kirsi Kärnä.
Siiri Partanen näyttelee Viljaa, joka tulee Rosvolan perheen sieppaamaksi. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Markku Lukka (vas.), Marko Syysmaa ja Kirsi Kärnä.
Kuva: Petri Teppo

Rovaniemen teatterin kevätkauden päättää koko perheen seikkailu Me Rosvolat. Esitys saa ensi-iltansa lauantaina 27. maaliskuuta suurella Tieva-näyttämöllä, mutta koronarajoitusten takia ilman yleisöä.

– Tämä on varmasti erikoisin ensi-ilta Rovaniemen teatterin historiassa, kun joudumme sen esittämään ilman teatterille elintärkeitä katsojia, teatterin taiteellinen johtaja Miika Muranen sanoo teatterin tiedotteessa.

Murasen mukaan teatterissa alkavat pian syksyn produktioiden harjoitukset, joten Me Rosvoloiden harjoitusprosessia tai ensi-iltaa ei voinut enää myöhäistää. Näytelmä onkin täydellisessä esitysvalmiudessa, ja yleisöä otetaan sisään heti, kun rajoitukset helpottavat.

Koululaisnäytökset käynnistyvät näillä näkymin 13. huhtikuuta, ja ensimmäinen koko perheen esitys nähdään 8. toukokuuta. Näytelmän esityskausi jatkuu ensi syksynä.

Me Rosvolat perustuu Siri Kolun suosittuun lastenkirjaan. Teoksessa 10-vuotias Vilja tulee kesälomallaan Rosvolan perheen kaappaamaksi. Molemminpuolisen epäluulon jälkeen Vilja haistaa mahdollisuuden elämänsä seikkailuun, ja Rosvolat huomaavat nokkelasta tytöstä olevan heille hyötyä.

Teoksen on ohjannut Kimmo Virtanen, joka on aiemminkin työskennellyt Rovaniemen teatterissa.

– Minulle tärkeitä ovat hyvät tarinat. Ne auttavat jaksamaan ja antavat turvaa, kun maailma on rauhaton. Me Rosvolat on juuri sellainen tarina, Virtanen sanoo.

Me Rosvoloissa näyttelevät Siiri Partanen, Kirsi Kärnä, Kari Koivukangas, Kylli Köngäs, Markku Lukka, Outi Nevanlinna, Marko Syysmaa ja Timo Vuento.