Entiset kil­pa­tans­sin suo­men­mes­ta­rit koh­taa­vat ai­he­pii­rin mus­tal­la huu­mo­ril­la Black­pool-esi­tyk­ses­sä

Rovaniemi
Blackpool -esityksen koreografiasta ja tanssista vastaavat Milla Virtanen ja Jaakko Toivonen, molemmat entisiä kilpatanssin Suomen mestareita. Kuva: Leevi Lehtinen
Blackpool -esityksen koreografiasta ja tanssista vastaavat Milla Virtanen ja Jaakko Toivonen, molemmat entisiä kilpatanssin Suomen mestareita. Kuva: Leevi Lehtinen

Vuoden ensimmäinen esittävän taiteen Tä!-kulttuuriklubi vie kilpatanssin maailmaan mustan huumorin keinoin. Vieraileva tanssiteatteriesitys Blackpool paljastaa glamourin takaa löytyvän karun arjen. Esitys nähdään lauantaina Lyseonpuiston lukiolla.

Draamaa ja mustaa huumoria sisältävä, englanninkielinen esitys on tapahtuman tiedotteen mukaan sydämellä tehty intiimi ja elämänkerrallinen teatterikokemus. Nykytanssikoreografit Milla Virtanen ja Jaakko Toivonen ovat molemmat entisiä kilpatanssin Suomen mestareita.

Nuoruuden kilpatanssikokemukset ja niiden kautta varsin tutuksi tullut Englannin Blackpoolissa jo vuodesta 1920 lähtien järjestetyn maailman suurimman ja vanhimman vuosittaisen kilpatanssitapahtuman, Blackpool Dance Festivalin, yhteydessä järjestettävä British Open Championships toimivat teoksen inspiraationa.

Blackpool sai Suomen ensi-iltansa vuonna 2016 Kuopiossa Paikallisliike-festivaalilla ja on kiertänyt jo yli neljä vuotta pitkin Eurooppaa.

Esitys on osa Tä!-kulttuuriklubien sarjaa, joka tarjoilee erilaisia elämyksiä esittävän taiteen kentältä, sekä Rollottaa -tanssifestivaalia 2021. Tapahtuman järjestää Rovaniemen kaupungin kulttuuritoimisto.

Blackpool la 30.1. klo 19 Lyseonpuiston lukiolla. Liput 8–15 e.