ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

En myön­ty­nyt mal­min­et­sin­tään

Sain kirjeen Geologian Tutkimuskeskukselta (GTK). Se pyysi tutkimuslupaa sähkömagneettisille geofysikaalisille tutkimuksille metsäkiinteistössäni. Kirjeessä todettiin, että "tavoitteena on luoda lisäarvoa akkumineraalisektorille Suomessa”, ja että ”mittaukset ovat osa Business Finlandin rahoittamaa ja Aalto yliopiston johtamaa BATCircle 2.0-projektia”.

Korvauksista ei kirjeessä mainittu mitään, mikä kaivoslain mukaan kuuluu malminetsintäalueen maanomistajalle. Liitteenä oli kartta, johon oli merkitty mittauspisteet. Ainakin yksi niistä oli kartan mukaan oli alle 150 metrin päässä naapurin lomakiinteistöstä rikkoen näin kaivoslakia.

Kysytty alue rajoittuu metsäpalstaan, joka on osa Latitude 66 Cobalt Oy:n hakemaa malminetsintäaluetta. Sinne ei ole vielä lainvoimaista malminetsintälupaa. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on myöntänyt luvan, mutta se ei ole lainvoimainen johtuen valituksesta hallinto-oikeuteen. Ilmeisesti GTK:n pyytämä lupa alueellani oli pieni laajennus Latitude 66 Cobaltin malminetsintäalueeseen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.