Pääkirjoitus: Ay-lii­ke ja hal­li­tus ovat ajau­tu­neet jää­rä­päi­syyt­tään pat­ti­ti­lan­tee­seen, mistä kum­man­kin on vaikea pe­rään­tyä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Elli Immon vaiettu mur­ha­mys­tee­ri näyt­tä­möl­lä

Kemin teatterin näytelmä perustuu Elina Backmanin ja Heidi Holmavuon kirjaan, joka käynnisti tapauksen tutkinnan uudestaan.

Kemiläinen Elli Immo oli viettämässä ystävänsä kanssa aikaa kaupungilla joulukuussa vuonna 1955. Hänen kotiinsa olisi ollut enää lyhyt matka, mutta nuori elämä päättyi lumihankeen, josta koulupoika löysi Ellin puukotetun ruumiin. Murha on pysynyt pimeänä, mutta kirjailijat Elina Backmanin ja Heidi Holmavuon julkaiseman äänikirjan jälkeen poliisi avasi jutun tutkinnan uudelleen. Tapauksesta on julkaistu myös dokumenttisarja ja painettu kirja. Perjantaina ensi-iltansa Kemin Teatterissa saa tutkinnan etenemisestä kertova näytelmäversio, jonka on käsikirjoittanut Holmavuo. Jopa 40 näytelmän hahmojen laajasta pukusuunnittelusta vastaa Jatta Ruohola.

Miksei Ellistä puhuta?

Vain pari vuotta Ellin tragediaa aiemmin vuonna 1953 tapahtui myös yhä pimeänä oleva nuoreen naiseen kohdistunut henkirikos.